Bengaluru Open, първи кръгДимитър Кузманов – Никола Милойевич 6-4, 6-1Димитър

...
Bengaluru Open, първи кръгДимитър Кузманов – Никола Милойевич 6-4, 6-1Димитър
Коментари Харесай

Кузманов започна с убедителен успех в Бенгалуру


Bengaluru Open, първи кръг

Димитър Кузманов – Никола Милойевич 6-4, 6-1

Димитър Кузманов стартира присъединяване си на Чалънджър шампионата в Бенгалуру с безапелационен триумф над международния №320 Никола Милойевич. Третата ни ракета осъществя решителен пробив в края на първия сет, като от този миг нататък контролираше изцяло протичащото се на корта и записа изцяло подобаващ триумф над сръбския квалификант.

На осминафинала българинът ще се изправи против различен състезател от пресявките – Алибек Качмазов (№342).

Кузманов пласира по-малко асове (1-4), само че броят на двойните му неточности също бе по-нисък (1-4). Пловдивчанинът завоюва впечатляващите 86% от точките си на първи сервис (24/28) и осъществя три от осемте си благоприятни условия за пробив (38%), като в това време не разреши на съперника си да стигне до нито един брейкпойнт в хода на мача.

Кузманов можеше да нанесе ранен удар по упоритостите на съперника си, само че при 2-1 пропусна три поредни благоприятни условия за пробив. В петия гейм българинът пропиля нов брейкпойнт, само че все пак продължи да владее самодейността. Постоянството на Кузманов в последна сметка бе възнаградено и той завърши сета по допустимо най-хубавия метод, пробивайки сервиса на Милойевич за 6-4.

След равностойното начало на втория сет Кузманов последователно наложи превъзходството си и оставяше все по-малко благоприятни условия на своя конкурент. Българинът заигра даже по-добре спрямо предходния сет и завърши мача със серия от пет следващи извоювани гейма, триумфирайки с 6-4, 6-1 след 1 час и 21 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР