БЕНГАЛУРУ, Индия (AP) — Бхавани Мани Мутувел и нейното деветчленно

...
БЕНГАЛУРУ, Индия (AP) — Бхавани Мани Мутувел и нейното деветчленно
Коментари Харесай

Индийският Бенгалуру бързо изчерпва водата и все още се очертава дълго, жарко лято

БЕНГАЛУРУ, Индия (AP) — Бхавани Мани Мутувел и нейното деветчленно семейство имат към пет 20-литрови (5-галонни) кофи количество вода за седмицата за готвене, разчистване и домакинска работа.

„ От вземането на душ до потреблението на тоалетна и пране на облекла, ние се редуваме да вършим всичко “, сподели тя. Това е единствената вода, която могат да си разрешат.

Жител на Амбедкар Нагар, населено място с ниски приходи в сенките на обилните централи на голям брой световни софтуерни компании в квартал Уайтфийлд в Бенгалуру, Мутувел нормално разчита на водоснабдяване, произхождащ от подземни води. Но изсъхва. Тя сподели, че това е най-тежката водна рецесия, която е преживявала през 40-те си години в квартала.

Бенгалуру в Южна Индия е очевидец на извънредно горещи февруари и март, а през последните няколко години имаше малко превалявания частично заради изменението на климата, породено от индивида. Нивата на водата са отчайващо ниски, изключително в по-бедните региони, което води до извънредно високи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР