Бенфика записа шеста поредна победа от старта на сезона в

...
Бенфика записа шеста поредна победа от старта на сезона в
Коментари Харесай

Красив гол не помогна на "Боавища" да избегне загуба срещу "Бенфика"

" Бенфика " записа шеста поредна победа от старта на сезона в португалското футболно състезание. " Орлите " реализираха домашен триумф с 3:1 над първенеца на страната от 2001 година " Боавища ", запазвайки преднината си на върха в класирането от четири точки пред огромните противници " Порто " и " Спортинг " Лисабон.

" Червено-белите " удължиха серията си без проваляне на " Ещадио да Луж " против " пантерите " на 17 мача от 1999 година насам, в които домакините имат дванайсет победи.

С два гола за отбора на треньора Жорже Жезуш се отличи Дарвин Нуниес. Уругвайският нападател откри резултата в 14-ата минута, а в 61-ата подсигури трите точки с попадение за 3:1. Освен 22-годишния уругваец, който към този момент има четири гола за сезона, прецизен за " Бенфика " в понеделник вечер бе и Юлиан Вайгъл. Бившият национал на Германия се разписа в 34-ата минута за 2:1.
Снимка: Reuters
Вайгъл се реваншира стремително за неточност, която разреши единствено две минути по-рано на " Боавища " да изравни. Автор на попадението за " шахматистите " бе Густаво, който означи с прелестен шут от 25 метра.

Поражението е седмо за " пантерите " в последните осем мача от съперничеството с " Бенфика ", както и пето следващо при аудиенция на " Да Луж ". Те не са печелили точка против " червено-белите " в столицата от 3:3 през 2017 година
Снимка: Reuters
" Бенфика " продължава без загуба в единайсет мача за сезона от всички шампионати (9 победи). " Орлите " от Лисабон също по този начин не са губили в 13 следващи турнирни срещи и наподобяват уверени в преследването на шампионската купа, която Жезуш разгласи за съществена цел на старта на акцията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР