Бенфика се наложи над Брюж с 5:1 в осминафален мач

...
Бенфика се наложи над Брюж с 5:1 в осминафален мач
Коментари Харесай

Бенфика отвя Брюж, Челси се разправи с Дортмунд

Бенфика се наложи над Брюж с 5:1 в осминафален мач реванш на „ Ещадио да Луж “ в Шампионска лига. „ Орлите “ са първият четвъртфиналист в конкуренцията, откакто отстраниха белгийския си противник с общ резултат от 7:1.

За триумфа на Бенфика Гонсало Рамош и Жоао Марио се разписаха на два пъти, а Давид Нереш добави едно попадение, откакто влезе от аварийна пейка. Почетното попадение за Брюж бе дело на Бьорн Мейер в края на дуела.

Челси победи Борусия Дортмунд с 2:0 в мач-реванш от осминафиналите на Шампионската лига и по този метод си подсигурява място на четвъртфиналите на шампионата с общ резултат 2:1. Интересното е, че това бе първи мач за отбора на Греъм Потър през 2023 година, в който лондончани вкарват 2 гола в противниковата врата.

Рахийм Стърлинг материализира превъзходството на " сините " в 44-ата минута, когато се разписа от десетина метра. В 50-ата минута Кай Хаверц пропусна дузпа, нацелвайки левия непряк дирек. Дузпата обаче бе пребита и в 53-ата минута германецът не сгреши, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата на Алекс Майер.

Освен това, две попадения за „ сините “, дело на Хаверц и Стърлинг, не бяха зачетени поради засада. По този метод Челси в профил Борусия Дортмунд в първия елиминационен конфликт сред двата тима в историята на най-силния европейски клубен шампионат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР