Бенфика победи драматично Тулуза с 2:1 в двубой от елиминационните

...
Бенфика победи драматично Тулуза с 2:1 в двубой от елиминационните
Коментари Харесай

Дузпа спаси Бенфика в самия край

Бенфика победи трагично Тулуза с 2:1 в дуел от елиминационните плейофи на Лига Европа.

Португалците стигнаха до триумфа с гол от дузпа в осмата минута на добавеното време. И двете попадения за гранда от Лисабон бяха дело на Анхел ди Мария, като и двата пъти аржентинецът се разписа от дузпа.

Първата такава беше свирена в 64-ата минута, когато състезател на Тулуза игра с ръка в наказателното поле и съдията Донатас Румшас получи сигнал, че обстановката би трябвало да бъде преразгледана с ВАР. Именно системата за видеоарбитраж спомогна на Румшас да отсъди дузпа в интерес на португалския отбор.

Зад топката застана международният първенец Анхел ди Мария, който не остави никакви шансове на Гийом Рест да отрази удара му от 11-те метра за 1:0.

Гостите съумяха да се върнат в дуела в 75-ата минута, когато Тайс Далинга откри с прекрасен пас Микел Деслер, който с акуратен удар в долния ляв ъгъл изравни резултата.

В 97-ата минута гостите останаха с човек по-малко след втои жълт картон на Кристиан Мависа. Минути по-късно пристигна и успеха за Бенфика, откакто за повторно в мача Ди Мария съумя да се разпише от углавен удар за 2:1.

Азербайджанският Карабах пък е с единия крайник напред в конкуренцията, откакто победи с 4:2 португалския Брага като посетител.

Ланс и Фрайбург ще вземат решение всичко в реванша в Германия, откакто приключиха 0:0.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР