Бенфика и Аякс изиграха спиращ дъха сблъсък на Ещадио да

...
Бенфика и Аякс изиграха спиращ дъха сблъсък на Ещадио да
Коментари Харесай

Бенфика и Аякс извъртяха 2:2 в Лисабон

Бенфика и Аякс изиграха спиращ дъха конфликт на " Ещадио да Луж " в Лисабон в първи осминафинален конфликт от шампионската лига, който приключи наедно 2:2. Така нещата в срещата остават незнайни преди реванша в Нидерландия, който ще бъде във вторник (15 март). Душан Тадич вкара от воле за Аякс в 18-ата минута след неточност при изнасянето на топката на Бенфика.

" Орлите " обаче бързо отвърнаха на удара и в 26-ата минута след остро центриране на Ян Вертонген Себастиен Алер си вкара автогол. Три минути по-късно, обаче, нападателят на гостите се реваншира и още веднъж даде задатък на нидерландците. В 72-ата минута Роман Йеремчук изравни след добавка при удар на Гонсало Рамош. Наред с тези четири гола, пред двамата вратари имаше още куп рискови положения, като гостите бяха по-активни, само че в последна сметка не съумяха да вземат задатък преди реванша, който след този театър в португалската столица ще се чака с още по-голямо нетъпрение.

Двубоят в португалската столица стартира на доста високи обороти, като и двата тима заложиха на пряк футбол и офанзивите към двете порти следваха една след друга. Одисеас Влаходимос трябваше да избавя удар на Антони, само че и Ремко Пасвеер имаше работа да стопира удари на играчите на „ орлите “.

Постепенно Аякс овладяха нещата на терена и започнаха да пресират Бенфика при изнасянето на топката. При една сходна преса вратарят на домакините Влаходимос подаде неловко на Алехандро Грималдо. Той изгуби топката, която отиде в краката на Нусаир Мазрауи на дясното крило. Последва двойно подаване с Антони, след което десният бек центрира. В наказателното поле Душан Тадич бе оставен напълно самичък и с удар от воле с десния крайник прати топката в мрежата.

В 25-ата минута Пасвеер избави удар от дребен ъгъл на Рафа Силва. При идната офанзива стражът на „ Божиите синове “ нямаше какво да направи и топката се оплете в мрежата му. Ян Вертонген добре смени посоката на лявото крило и центрира остро по земя. В наказателното поле Себастиен Алер отигра топката като характерен централен нападател и прати топката в мрежата, само че този път бе в неверната врата.

Второто полувреме още веднъж стартира вихрено, като хората на Нелсон Верисимо взеха владението на топката и упражниха напън към вратата на гостите.

След час игра „ орлите “ направиха светкавична контраофанзива. Рафа Силва проби несмущаван по дясното крило и центрира в наказателното поле. Там обаче Дарвин Нуньес не доближи до топката във вратарското поле.

Две минути по-късно Мазрауи бе изведен зад отбраната. Бранителят си спря добре топката след дълго подаване в наказателното поле. Влаходимос обаче предугади концепцията на футболиста на Аякс и съкрати дистанцията до него, вследствие на което избави удара му.

Двадесет минути преди края на постоянното време Юриен Тимберс почисти топката току преди тя да влезе в мрежата, откакто Роман Йеремчук преодоля вратаря на Аякс и стреля, само че ударът му бе слаб и това даде опция на Тимберс да се намеси.

В 72-ата минута украинецът към този момент бе непогрешим, като след мощен удар на Гонсало Рамош, вратарят на Аякс мазета. Топката обаче остана във вратарското поле, където Йеремчук изпревари защитник в черно и с глава прониза мржата на нидерландците.

В идващите минути играта леко се накъса, вследствие на което съдията Славко Винчич трябваше да покаже няколко жълти картона за играчи на двата тима. Въпреки това, офанзивите на Бенфика и Аякс продължаваха да затрудняват противниковата отбрана и да носят рискове пред вратите на Влаходимос и Пасвеер.

В третата минута на добавеното време Антони тества рефлекса на Влаходимос с удар отдалеко, само че стражът внимаваше и мазета, като това бе и последното рисково голово състояние в срещата. По този метод двата тима оставиха всичко да се реши във втория мач на " Йохан Кройф Арена " в Амстердам.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР