Бенедикт Дол е един от лидерите на националния отбор на

...
Бенедикт Дол е един от лидерите на националния отбор на
Коментари Харесай

Жестът, който трогна Краля

Бенедикт Дол е един от водачите на националния тим на Германия по биатлон. 28-годишният международен първенец е в елита към този момент няколко сезона, само че нощес се трансформира в любим на всички почитатели на този динамичен зимен спорт.

На " Фелтинс Арена " в Гелзенкирхен се организира 17-ото издание на международното отборно предизвикателство - напредвара за смесени двойки, която включва всеобщ старт и гонене. Традиционното съревнование бе и последното за Краля на биатлона - Оле Ейнар Бьорндален. 44-годишният норвежец се отхвърли в края на предишния сезон и по тази причина стадионът на футболния " Шалке 04 " бе сцена на прочувствено прощаване. Повече от 46 000 фенове приветстваха осемкратния олимпийски първенец в последния му старт.

В надпреварата участваха общо 10 тима - два от Германия, по един от Италия, Австрия, Чехия, Русия, Украйна, Франция и Япония. Бьорндален бе в тандем със брачната половинка си Дария Домрачова.

Световното отборно предизвикателство бе извоювано от италианците Доротея Вирер и Лукас Хофер. Но не с това ще се запомни изключителната конкуренция...

Метри преди финала Бенедикт Дол, който се движеше на трета позиция, изостана, с цел да изчака Бьорндален и подвигна ръката му при пресичането на финалната линия. Така интернационалният двубой Бьорндален/Домрачова се качи на почетната стълбичка вместо Дол и партньорката му Херман.

Lukas Hofer e Dorothea Wierer sempre più magici: l'Italia vince per la prima volta il World Team Challenge #WTC18 | #BiathlonAufSchalke | https://t.co/yeuDfRYfGo | @hoferluki pic.twitter.com/qfZ4XnwtB9
— Eurosport IT (@Eurosport_IT) 29 декември 2018 година

Жестът на Дол провокира сериозен отзив. Потребителите в обществените мрежи са впечатлени от държанието на германеца и означават, че сходни дейности са присъщи единствено на същински спортисти с огромни сърца.

#biathlonaufSchalke Ganz, ganz große Geste von Benedikt Doll. Das zeichnet einen großen Sportler aus. Danke dafür.
— Rainer Anton (@NeoGugeloe) 29 декември 2018 година

Obermega sportlich von #Doll #Bjoerndalen auf den 3. Platz zum Abschluss seiner Karriere zu lassen.
Mein Glückwunsch geht an beide!#biathlonaufSchalke
— Dieter Tillmann(@DieterTillmann) 29 декември 2018 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР