Бенджамин Коуен, популярен крипто аналитик, наскоро сподели мислите си за

...
Бенджамин Коуен, популярен крипто аналитик, наскоро сподели мислите си за
Коментари Харесай

Биткойн ще направи голяма крачка през 2023 г. – според Бенджамин Коуен

Бенджамин Коуен, известен крипто аналитик, неотдавна показа мислите си за бъдещите придвижвания на цената на Биткойн в нова стратегическа сесия със съорганизатора на Altcoin Daily, Остин Арнолд.

Коуен предвижда, че по-късно тази година BTC ще претърпи забележителен спад в цената, което ще докара до под паника продажби измежду вложителите.

Движение на цената на Биткойн и пазарни трендове

Според него ралито на цената на Биткойн през последните месеци значително се дължи на ликвидността на алткойн пазара, която се влива в BTC. Той има вяра, че този поток от ликвидност тласка цената на актива нагоре, само че цената на Биткойн ще спадне, когато пресъхне. Крипто аналитикът изясни, че е от значително значение да се види какво ще се случи, когато ликвидността на алткойн пазара към този момент не може да поддържа основната криптовалута.

Коуен означи, че актуалната обстановка е сходна на случилото се през 2015 година и 2019 година и предвижда, че Биткойн ще се върне надолу по-късно тази година, което ще изплаши доста хора. Въпреки това той счита, че това е обикновено и ще докара до капитулация на вложителите тъкмо преди идващото халвинг събитие.

Бъдещият бичи напредък на Биткойн

Коуен допуска, че бъдещият бичи растеж на Биткойн ще настъпи през 2024 година, след смяна в паричната политика на Федералния запас. Той предвижда, че до тогава Фед ще спре да покачва лихвените проценти и ще стартира количествени облекчения, вкарвайки ликвидност на пазарите, да вземем за пример посредством изкупуване на облигации.

Коуен съобщи, че Биткойн в действителност в никакъв случай не е преживявал толкоз високи лихвени проценти, само че също по този начин знае, че Фед няма да може да продължи да ги покачва постоянно. След като централната банка се върне към количествените облекчения и по-ниските лихвени проценти, което съгласно Коуен ще се случи най-късно до 2024 година, той счита, че точно това е бичият сюжет за Биткойн.

Бичият сюжет за Биткойн на Коуен

Коуен счита, че актуалната банкова система е различен бичи сюжети за Биткойн. Той има вяра, че последното рали се дължи частично на страха от инфлация, защото хората стартират да губят доверие в банковата система. Неотдавнашните събития, свързани с банките и неправилното им боравене със средствата на клиентите, единствено подхраниха този боязън.


 


Крипто аналитикът има вяра, че децентрализираният темперамент на Биткойн и неналичието на доверие в него са решението на актуалните проблеми в банковата система. Той също по този начин счита, че закрепеното предложение на BTC е значима характерност, която го отличава от обичайните валути, които могат да бъдат печатани по избор на държавните управления и централните банки.

Прогнозите на анализатора може и да не са точни, само че дават визия за това по какъв начин Биткойн може да се показа в бъдеще. Анализът му демонстрира, че придвижването на цената на BTC се въздейства мощно от пазарните трендове, които могат да се трансформират бързо според от разнообразни фактори.

Важно е да се помни, че крипто пазарите са мощно волатилни. Инвеститорите постоянно би трябвало да правят надлежна инспекция и да демонстрират нерешителност при вземането на капиталови решения.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР