Бенчо Бенчев е бил изписан вчера от болница. Заместник-председателят на

...
Бенчо Бенчев е бил изписан вчера от болница. Заместник-председателят на
Коментари Харесай

Изписали Бенчо Бенчев от болницата, прокуратурата го чака

Бенчо Бенчев е бил изписан през вчерашния ден от болница. Заместник-председателят на общинския съвет в Бургас е бил на мощни медикаменти поради паркинсон и е излязъл от сърдечна аритмия, заяви БГНЕС, базирайки се на свои източници.

На 8 август следствието в Бургас го прикани да се яви, с цел да бъде упрекнат в персонално укривателство. Районна прокуратура в града е образувала досъдебно произвеждане за това, че в интервала от 2 август до 5 август 2018 година в Истанбул е било „ спомогнато на разположение, направило закононарушение, да бъде осуетено по отношение на него наказателното гонене, без да е имало съглашение с това лице, преди да е направило самото закононарушение " (чл. 294, алинея 1 от НК). Разследването е против Бенчо Бенчев за това, че е спомогнал Димитър Желязков да избегне наказателното гонене. Общинарят e платил хотела в Истанбул, където бяха задържани хора от групата на Митьо Очите, измежду които самият Бенчев и някогашният народен представител от Движение за права и свободи Несрин Узун. Също по този начин стана ясно, че с кола на компанията на зам.-шефа на Общинския съвет в Бургас, Митьо Очите е влезнал в Турция от Гърция.

Очаква се идната седмица Бенчев да се яви пред проверяващите, с цел да бъде упрекнат.

Вчера от прокуратурата оповестиха, че са упълномощили на Националната организация за приходите (НАП) и Министерство на вътрешните работи да извършат инспекция на охранителната компания „ Аркус-сигурност Бургас " и присъединяване в нея на Димитър Желязков-Митьо Очите, както и да се откри обвързваните с компанията лица. Бенчо Бенчев е съучастник в това сдружение.

Според шефа на „ Аркус секюрити " Иван Владимиров, Димитър Желязков бил на трудов контракт от 2015 година, а главната му задача била да набира клиенти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР