Бен Уолъс се оттегли от поста министър на отбраната на

...
Бен Уолъс се оттегли от поста министър на отбраната на
Коментари Харесай

Британският министър на отбраната Бен Уолъс подаде оставка

Бен Уолъс се отдръпна от поста министър на защитата на Англия, който заемаше от юли 2019 година Писмото му за оставка до премиера Риши Сунак беше оповестено на уеб страницата на държавното управление. Още през юли Уолъс разгласи, че има намерение да напусне кабинета по време на идната рокада, планувана от Сунак. Тогава министърът означи, че е изтощен от политика. В писмото си той повтори, че желае да посвети време на тези области от живота, които е пренебрегнал заради изключителна претовареност, и „ да открие нови благоприятни условия за себе си “.

„ Министерството на защитата е на път още веднъж да се трансформира в конструкция от международна класа, където работят най-хубавите специалисти в света “, написа Уолъс. Той акцентира, че е горделив, тъй като през годините на неговата работа ведомството е станало по-модерено и по-добре финансирано. " Знам, че сте съгласни с мен, че не можем да се върнем към времената, когато разноските за защита бяха обсъждани като незадължителни от държавното управление и икономисваха от въоръжените сили. Убеден съм, че през идващото десетилетие в светът ще пораства неустойчивостта и той ще стане по-малко безвреден. Двамата с премиера имаме вяра, че е пристигнало времето да влагаме в защитата “, написа Уолъс.

Възможният нов началник на отбранителното ведомство е английският министър на енергетиката Грант Шапс, съобщава Sky News.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР