Бен Шелтън безспорно се превърна в сензацията на Откритото първенство

...
Бен Шелтън безспорно се превърна в сензацията на Откритото първенство
Коментари Харесай

Разочарование за изненадата от АО: Световният №55 го елиминира още на старта в Делрей Бийч

Бен Шелтън несъмнено се трансформира в сензацията на Откритото състезание на Австралия, откакто 20-годишният американец за първи път в професионалната си кариера напусна рамките на родината си за шампионат, като резултатът беше повече от желан. Левичарят се възползва по съвършен метод от стечението на събитията в неговата част на схемата в Мелбърн голяма част от най-хубавите играчи в света да се провалят, отпадайки рано в шампионата, до момента в който самият той беше хладнокръвен и доближи четвъртфиналната фаза.

С това си показване на първия " мейджър " шампионат за сезона международният номер 42 неведнъж попадна под светлините на прожекторите и въпреки да отпадна на крачка от полуфиналите, то мнозина към този момент ме плануват блестящо бъдеще. През днешния ден на конкуренцията в Делрей Бийч пък 193-сантиметровият левичар, чийто сервис е изумителен, направи своето завръщане в Тура след случката си на Зеления континент, само че сънародникът му Маркос Гирон смълча приповдигнатото въодушевление в лагера на колежанския първенец и го отстрани още на старта в надпреварата - 6:4 6:4. Световният номер 55 за триумфа си се нуждаеше от едвам 66 минути на корта, с което продължава напред в шампионата и във втория кръг му следва да се изправи против квалификанта и международен номер 784 Матия Печотич, който в различен завладяващ конфликт отстрани Джак Сок.

Още през цялото време на дуела сервисът се трансформира във водещото оръжие в репертоарите на двамата американци, като спадът в нечие показване беше дочакан. Прословутата " известност " на седмия гейм в сета застигна Шелтън, който допускаше несъразмерен брой неточности в играта си, до момента в който по-нискоранкираният му съотечественик остана непрекъснат в дейностите си и направи първата крачка по пътя към успеха.

На старта на втората част ранен пробив в актива на Гирон, пристигнал след следващата серия грешки на четвъртфиналиста от Мелбърн, се оказа предопределящ за крайния излаз на срещата, откакто считаният за новобранец американец нито за момент не трепна на лично подаване и без да посрещне нито един брейкбол в хода на дуела, узакони успеха си над своя съотечественик и сътрудник.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР