Бен Бернанке, Дъглас Даймънд и Филип Дибвиг са тримата нови

...
Бен Бернанке, Дъглас Даймънд и Филип Дибвиг са тримата нови
Коментари Харесай

Нобел-ът за икономика: за това как се справяме с финансовите кризи

Бен Бернанке, Дъглас Даймънд и Филип Дибвиг са тримата нови носители на Нобеловата премия за стопанска система за 2022 година. Тримата икономисти, измежду които и един някогашен ръководител на Федералния запас - Бернанке, бяха отлчени за работата си по тематиката " Как обществото се оправя с финансовите рецесии ". 

Сред най-важните писания на тримата е общата причинност за това за какво е значимо да се предотвратява колапсът на банките по време на тежки финансови рецесии и по какъв начин положителното здраве на тези инстутиции е котвата в бурното боре на неизбежните сривове на финансовите пазари. 

" Прозренията на лауреатите усъвършенстваха способността ни да заобикаляме както съществени рецесии, по този начин и скъпи избавителни стратегии ", изясни през днешния ден ръководителят на комисията по премиите Торе Елингсен.

Бен Бернанке е ествествен откривател на финансовите рецесии, тъй като точно по времето на неговите мандати отпред на Федералния запас Съединени американски щати, а и светът, минаха през ужаса на международната финансова рецесия  от 2008 година. Именно сривът на капиталовата банка " Леман Брадърс " тогава даде началото на домино резултатът, който лиши трилиони от международния БВП. " Пенсионните " си години Бернанке претърпява в инстута " Брукингс ", в който работи като помощник. 

Филип Дибвиг пък, за разлика от Бернанке, е по-скоро теоретик. Професор във Вашингтонския университет в Сейнт Луис, той предподава банкиране и общи финанси. В университетската му картичка написа, че изследва финансовите пазари, корпоративните финансови бумаги, ръководството на порфолио, скъпи бумаги и впрочем сериозни за съществуването на фондовите пазари действия. 

Дъглас Даймънд също е професор, само че в Чикаго. Бил е президент на Американската финансова асоциация, а проучванията му по тематиката на нобеловата премия стартират още през 1983 година, когато дружно с Филип Дибвиг разгласяват прочут финансов модел, кръстен с техните имена. 

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоПрочети ощеКои пенсионери получиха най-голямо нарастване от 1 октомвр
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР