Бельото на Morrisons ще включва етикети за проверка на рака на NHS

...
Това е първият път, когато NHS работи с марка супермаркет,
Коментари Харесай

Това е първият път, когато NHS работи с марка супермаркет, за да постави послания за здравето върху дрехите, което се надява, че ще накара хората да осъзнаят повече телата си.

Целта е купувачите да вземат под внимание съветите на етикетите и да открият нови или необясними промени в тялото си, които биха могли да са индикации за ранни признаци на рак.

Първоначално съветите ще бъдат върху етикетите в боксерки къси панталони и съкратени сутиени, докато опаковката ще съдържа QR код, свързващ уебсайта на NHS за по-подробна информация.

Дрехите, включващи съвети на NHS, ще бъдат налични в 240 магазина на Morrisons в Англия през следващите месеци.

Ракът на гърдата е най-разпространеният рак в Обединеното кралство, като около една от седем жени е диагностицирана с него през живота си - а в по-редки случаи и мъжете - с по-голяма вероятност за възстановяване, ако симптомите бъдат открити на ранен етап.

Около 2400 случая на рак на тестисите се регистрират всяка година в Обединеното кралство с високи нива на преживяемост през последните години, отново с ранно откриване като ключов фактор. още:
Семейство на тримесечно бебе, диагностицирано с рядък рак на кръвта
Хиляди се отказват да чакат отговор на линията за помощ на NHS 24 на фона на „нелепо чакане“

Националният директор на NHS England за рак, г-жа Кали Палмър, каза: „Преживяемостта при рак е най-висока за всички времена – преживяемостта както при рак на гърдата, така и при рак на тестисите се е подобрила значително през последните 50 години и виждаме повече хора от всякога да бъдат диагностицирани на ранен етап.

„Това партньорство с Morrisons е само един от многото начини, по които гарантираме, че хората са наясно с потенциалните симптоми на рак.

„Искам да призова всички да бъдат наясно със собствените си тела - моля, внимавайте за бучки и подутини или нещо друго, което е необичайно за вас - и се прегледайте рано, това може да ви спаси живота."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР