Белугата, заседнала в река Сена, почина по време на опит

...
Белугата, заседнала в река Сена, почина по време на опит
Коментари Харесай

Евтаназираха белугата, която извадиха от река Сена

Белугата, заседнала в река Сена, умря по време на опит да бъде върната в морето край Северна Франция, оповестиха управляващите.

Спасителите през нощта използваха кран, с цел да извадят кита от реката. Ветеринари го прегледаха, преди да бъде подложен в хладилен камион за странствуване от повече от 160 км до пристанището на Уистреам.

" Въпреки невижданата избавителна интервенция, с горест оповестяваме за гибелта на белугата ", споделиха управляващите в Калвадос, където се намира пристанището. Белугата е била евтаназирана при превозването, откакто е развила дихателни затруднения, съобщи " ".

Планът беше китът да се реалокира в соленоводен басейн с вярата, че може да възвърне малко сили, преди да бъде трансфериран в морето.

Опитът за избавяне бе рисковано начинание за белугата, само че организацията за запазване на морската среда Sea Shepherd France сподели, че недохраненият кит няма да оцелее в топлата сладководна речна среда. След изваждането му от Сена управляващите предизвестиха за неприятното здравословно положение на животното.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР