Белово, която в исторически план е била причината за възникването

...
Белово, която в исторически план е била причината за възникването
Коментари Харесай

Новата ЖП гара Белово готова до една година

Белово, която в исторически проект е била повода за възникването на града, до една година ще дава отговор на всички европейски условия. Това стана ясно от ревизия на обекта на заместник-министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Нели Андреева и генералния шеф на Наказателен кодекс „ Железопътна инфраструктура “ инж. Красимир Папукчийски. " Към момента остарялата постройка е напълно отстранена и се приготвя построяването на новото приемно здание. Очаква се до една година новата жп гара да бъде издигната, като до нея ще имат достъп и лица с понижена пъргавина ", изясни заместник-министър Андреева.

Дейностите са част от цялостната рационализация на жп линията Костенец-Септември, която се построява с европейско финансиране. „ С положителни темпове напредва и модернизацията на жп линията сред Белово и Септември , където линията се построява по ново трасе, което ще разреши придвижване на влаковете със скорост от 160 км/ч “, съобщи генералният шеф на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски. „ Всички отводнителни уреди в сектора са построени, в това число и детайлите на долното строене на стоманения път и релсо-траверосовата скара, както и стълбовете за новата контактна мрежа “, добави той.
 Влак дерайлира при Белово, няма потърпевши Влак дерайлира при Белово, няма потърпевши
Преустановено е придвижването на влаковете по направлението Белово - Костенец. Днес, в 14:32 ч., при прекосяване на влакова комбинация на...

В плана са планувани за създаване комплицирани инженерни уреди ( тунели и виадукти ), за които сега се извършват подготвителни действия. Изпълнителят на обекта съобщи, че е подготвен с техника и работна ръка да започва работа и в другия сектор – Костенец - Белово, след приемане на позволение за градеж от Министерството на районното развиване и благоустройството.

Построяването на жп линията, преминаваща през Белово е причина за възникването на града преди повече от 150 години. Първоначално то е било краткотрайно населено място за служащите на барон Хирш, който в региона е добивал дървен материал за градежа на железопътната линия. Във връзка с това тук са се заселили голям брой хора от всички краища на България. В следствие заради бързото разгръщане на промишлеността към железопътната гара се основава и днешното обитаемо място. Интересен факт от историята на жп гара Белово, е че тук стартира професионалната си железничарска кариера Тодор Каблешков, първия български железничар и участник в Априлското въстание.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР