Белослава Кръстева е близо до лидерите в генералното класиране Отличното

...
Белослава Кръстева е близо до лидерите в генералното класиране Отличното
Коментари Харесай

Четири български победи на европейското първенство по шахмат

Белослава Кръстева е покрай водачите в генералното класиране
Отличното показване на Белослава Кръстева на европейското състезание по шахмат продължава - българската състезателка реализира четвърта победа в шампионата по типичен шах, който се организира на о-в Родос.

В петия кръг българката реализира впечатляващ триумф с черните фигури на мощната полякиня Оливия Киолбаса, с което събра актив от четири точки.

Той я подрежда на 14-о място във краткотрайното класиране, само че Кръстева е единствено на половин точка от лидерката Улвия Фаталийева от Азербайджан. Тя нанесе и единствената загуба на Белослава досега.

Вторник се оказа сполучлив и за множеството от останалите българки.

Виктория Радева победи с белите фигури грузинката Лиле Коридзе, Надя Тончева надигра с черните Екатерина Първулеску от Румъния, а също с черните Гергана Пейчева се наложи над гъркинята Димитра Александри.

Петя Караиванова направи реми с белите фигури против германката Харис Пеглау, а Антоанета Стефанова подели точките с черните фигури против австрийката Елизабет Хапала.

Радева и Тончева имат по 3 точки, Пейчева и Караиванова са с по 2.5, а някогашната международна шампионка Стефанова е с 2 точки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР