Белорускинята Арина Сабаленка постигна 12-ата си поредна победа в турнирите

...
Белорускинята Арина Сабаленка постигна 12-ата си поредна победа в турнирите
Коментари Харесай

Арина Сабаленка с първи полуфинал на Ролан Гарос

Белорускинята Арина Сабаленка реализира 12-ата си поредна победа в шампионатите от Големия шлем през тази година, откакто надигра с 6:4, 6:4 украинката Елина Свитолина в четвъртфиналите на Откритото състезание на Франция.

Сабаленка, която през януари победи на Откритото състезание на Австралия, изигра мощен мач против пределно стимулираната Свитолина.

Преди началото на срещата жена, показала се за Анна, се оплака пред медиите, че защитата на централния корт " Филип Шатрие " и е взела флага на Украйна и го е разрязала на две, защото бил " прекомерно огромен ".

Това не забави началото на мача, само че Свитолина несъмнено усещаше поддръжката на публиката.

Това даде добър старт на Свитолина, която преди осем месеца стана майка. Украинката печелеше без огромни компликации подаванията си до 4:4, когато номер 2 в международната класация Сабаленка осъществя първия пробив в мача с безукорен бекхенд по правата.

Този брейк реши първия сет, само че във втория кражбите на подаванията следваха съвсем една след друга.

Свитолина доближи до първия си пробив в мача, с цел да поведе с 2:0 гейма, само че Сабаленка отговори с четири следващи гейма на сметката.

Украинката, която за четвърти път в кариерата си играеше на четвъртфиналите на " Ролан Гарос ", опита всичко, с цел да изравни резултата, само че не съумя да върне пробива и в последна сметка отстъпи с 4:6. По този метод Свитолина ще остане в търсене на първо класиране за полуфиналите в Париж.

След края на мача Свитолина не се ръкува с победителката Сабаленка, която постоянно е подложена на критика за пасивната си позиция по отношение на ролята на Беларус във войната сред Русия и Украйна.

За място на финала Сабаленка ще се изправи против чехкинята Каролина Мухова, която по-рано през днешния ден победи в два сета финалистката от 2021 година Анастасия Павлюченкова.

До момента Сабаленка и Мухова имат един мач между тях. Той е от 2019 година, като приключва с двусетов триумф на представителката на Беларус.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР