Белоградчик е домакин на четири патриотични концерта като част от

...
Белоградчик е домакин на четири патриотични концерта като част от
Коментари Харесай

Белоградчик е домакин на патриотични концерти в рамките на фестивала „Опера на върховете“

Белоградчик е хазаин на четири патриотични концерта като част от програмата на седмия летен фестивал  “Опера на върховете-Белоградчишки скали “. Продуцент и режисьор на спектаклите е Пламен Мирянов, сценаристи са Татяна Пандурска, доцент Павел Павлов, Георги Тодоров, Пламен Мирянов и доцент Венцислав Каравълчев, оповестяват уредниците от фондация „ Нашият дом е България “.

Концертите са отдадени на 13 вековната история на България, на Църквата Христова, 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и на любовта към Бог и родно място.

Естествен фон на концертите ще са Белоградчишките скали и публиката ще може да види огромни възстановки на борби от Първо българско царство и древен събития.

Пред крепостта „ Калето “ ще бъде пресъздадена героичната борба на Шипка, прецизират уредниците.

В спектаклите публиката ще чуе исторически, литературни и древен текстове,  авторски музикални, хореографски и танцови творби. На откритата сцена ще излязат артистите Деси Добрева, Невена Цонева, отбор " Българе ", " Багатур ", " Традиция ", хор на БНР, Врачанска филхармония, отбор " София 6 ", Софийски Свещенически Хор, оркестър при отбор " Филип Кутев ", Женски хор " Ваня Монева ", хор „ Св. Йоан Кукузел “, квартет „ Армейска ария “, Женски Хор „ Нуша “, Янко Лозанов, Веселин Калановски и др. 

Първият концерт е на 27 август и е под надпис   “Пазителите I “. Следват концертите „ С нами Бог “( на 1 септември), „ Моя антична земя “ (2 септември) и   “Химн на любовта “( 3 септември). Билети за концертите могат да се закупят онлайн, на касите на Софийска опера и балет и в Туристически информативен център – Белоградчик.

Началото на спектаклите е от 19:30 ч.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР