Белодробната болница във Велико Търново спешно се нуждае от лекари

...
Белодробната болница във Велико Търново спешно се нуждае от лекари
Коментари Харесай

Болница във Велико Търново пред затваряне заради липса на лекари

Белодробната болница във Велико Търново незабавно се нуждае от лекари за Covid отделението си, в противоположен случай може да затвори след Нова година. Има заболели медици, както и лекари, които са подали предупреждения за овакантяване, предизвести нейният шеф доктор Стела Денчева, оповестява БНР.
Ситуацията в общинската белодробна болница " Д-р Трейман " е извънредно тревожна поради неналичието на медици и непрекъснато растящия брой болни.
 Няма условия за независима Коронавирус болница във Велико Търново Няма условия за независима Коронавирус болница във Велико Търново
В област Велико Търново е невероятно да има болница, която да лекува единствено пациенти с коронавирусна зараза и рекомендациите на министъра...
В Covid отделението се лекуват 19 заболели, има и други пациенти с неспецифични белодробни болести, както и заболели с туберкулоза.
При нужни осем лекари, в болничното заведение са едвам трима, което я обрича, съобщи шефът доктор Стела Денчева:
" Даже доста се тормозя какво ще се случи от началото на идната година, тъй като тогава има възможност даже болничното заведение да затвори. Колегите не желаят да работят с пациенти с ковид ", съобщи тя.
Двама лекари към този момент са напуснали, а други двама са с предупреждения. Според доктор Денчева повода е, че тласъците за работа на първа линия могат да се получат от един шеф, а част от лекарите в белодробната болница са на спомагателен трудов контракт.
 Забрана на планови интервенции и във Велико Търново Забрана на планови интервенции и във Велико Търново
Директорът на Регионалната здравна ревизия във Велико Търново забрани плановата оперативна активност във всички лечебни заведения в региона до к...
Болницата е уведомила за казуса медицинските университети и здравните управляващи, пуснати са и разгласи за платени наряди, само че на този стадий няма претенденти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР