Белодробната болница „Д-р Трейман“ във Велико Търново спешно се нуждае

...
Белодробната болница „Д-р Трейман“ във Велико Търново спешно се нуждае
Коментари Харесай

Белодробната болница във Велико Търново търси сестри - заплата 2650 лева

Белодробната болница „ Д-р Трейман “ във Велико Търново незабавно се нуждае от най-малко пет медицински сестри, с цел да подсигурява качествена здравна помощ на болните с коронавирусна зараза и на пациентите с туберкулоза. От лечебното заведение оповестиха междинна работна заплата за от 2650 лв. и обезпечен обществен пакет, оповестява БНР.

Високото трудово заплащане, което предлага за медицинските сестри, се образува от 1000 лв. стартова заплата и добавките за работа в Covid среда, прослуженото време и наднормения труд.
свързани новини4063на 06.11.20212385на 10.10.2021
„ Ако здравната сестра е с 15-годишен стаж, месечната ѝ заплата доближава 3000 лв., Общината дава жилище “, разясни болничният шеф доктор Стела Денчева и посочи, че лечебното заведение има потребност от минимум пет медицински сестри.

С високи хонорари във Велико Търново съумя да преодолее рецесията за лекари, като притегли шестима медици.

Освен пациенти с коронавирусна зараза в болничното заведение се лекуват и пациенти с тежки неспецифични белодробни болести и заболели с туберкулоза, което усилва натовареността на личния състав. Продължава растежът на туберкулозноболните, уточни доктор Денчева. В болничното заведение са настанени 9 заболели с тежка форма на туберкулоза, а през този месец новооткритите са четирима.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР