Bellingcat, Der Spiegel и CNN съвместно разследваха кои са били

...
Bellingcat, Der Spiegel и CNN съвместно разследваха кои са били
Коментари Харесай

Разследване извади имената на служители на ФСБ, следили Навални, но той не ги разпознава

Bellingcat, Der Spiegel и CNN взаимно проверяваха кои са били тримата чиновници на Федералната работа за сигурност (фСБ), които са следили Алексей Навални, първо до Новосибирск, а по-късно до Томск, където опозиционният политик беше токсичен с „ Новичок ”.

Just incredible stuff: Beginning in 2017, " FSB operatives from a clandestine unit specialized in working with poisonous substances shadowed Navalny during his trips across Russia, traveling alongside him on more than 30 overlapping flights "
— Natasha Bertrand (@NatashaBertrand)
 Навални прикани Европейски Съюз да глоби олигарсите на Путин Навални прикани Европейски Съюз да глоби олигарсите на Путин
Руският опозиционер Алексей Навални прикани през днешния ден Европейски Съюз да наложи съответни стопански наказания против олигарсите към президента Владимир...
Според проверяващите са взели участие още петима спецове, а някои са отлетели до Омск, където самолетът с Навални незабавно кацна, когато опозиционерът го закъса здравословно.
След разбор на данните от телефонни диалози и пътувания, Bellingcat и сътрудници публицисти са стигнали до заключението, че дълго време Навални е бил следван от група оперативни служащи от ФСБ. Няколко седмици преди пътуването на Навални до Сибир през август 2020 година, членовете на този екип за следене разговаряли с специалисти по отрови. От Bellingcat имат вяра, че всички оперативни служащи от тази група са свързани с Института за криминалистика на ФСБ, прочут също като военна част 34435.
Разследващите проучиха данните за позвъняванията, информацията за полета и ревизираха тази информация с бази данни. Въз основа на информацията, която получили, те разбрали, че най-малко осем оперативни служащи, хипотетично работещи в Института по криминалистика на ФСБ, са били в стеснен контакт с Навални и по друго време са го следвали, в това число няколко дни и часове преди политикът да бъде токсичен.
Медиите разгласяват детайлности за вероятния състав на работната група.

A joint investigation between Bellingcat and The Insider, in cooperation with Der Spiegel and CNN, has discovered voluminous telecom and travel data that implicates Russia’s Federal Security Service (FSB) in the poisoning of Alexey Navalny.
— Bellingcat (@bellingcat)
 Лавров: Русия ще разгласи ответни наказания против Германия и Франция по проблема „ Навални “ Лавров: Русия ще разгласи ответни наказания против Германия и Франция по проблема „ Навални “
Русия е приела и скоро ще разгласи ответни наказания против Германия и Франция във връзка със случая „ Навални “. Това разгласи съветския...
Алексей Александров (оперативен псевдоним - " Алексей Фролов " ) е приключил Медицинския институт в Москва, работил е като доктор на кола за спешна помощ, а по-късно и като боен доктор. Той отива да работи за ФСБ през 2013 година Според проверяващите той е бил в Томск в деня, в който Навални е бил токсичен, само че е пътувал с измислено име и е употребявал разнообразни телефони. Разследващите го назовават основен член на групата на оперативните служащи.
Иван Осипов от време на време пътувал под името Иван Спиридонов. Известно е, че той също е доктор по обучение. Разследващите откриха профилите му в обществените мрежи, само че Осипов спрял да написа във ВКонтакте през 2012 година, евентуално тогава може да е отишъл да работи за ФСБ. Повече информация за него не се дава.
Преди да работи в Института по криминалистика на ФСБ, Владимир Паняев е служил в граничната работа на ФСБ, а по-късно е съосновател на компания, продаваща антибактериални лампи. Разследващите открили, че той живее в една постройка с Алексей Навални. След отравянето на политика обаче адресът на регистрацията на Паняев е изменен на „ Лубянка, 1 “, където се намира главната постройка на ФСБ.
Освен това следствието загатва и други чиновници на ФСБ, които може да са работили дружно с Александров, Осипов и Паняев.
Това е Олег Таякин, старши чиновник на ФСБ, който съгласно публицисти нормално координира дейностите на други чиновници на ФСБ от централния офис. Преди да се причисли към Института по криминалистика, Таякин е работил като хирург.

Mi6 work can be characterised by " If you tell a lie big enough and keep repeating it, people will eventually come to believe it. "
A lot of allegations and no proof.
Does FSB exist? yes. Did it poison Navalny?
What for? Mr2% had no hope in hell to become president.
— Elena Evdokimova (@elenaevdokimov7)  Кремъл: Случаят Навални е оркестриран за налагане наказания на Русия Кремъл: Случаят Навални е оркестриран за налагане наказания на Русия
Руското външно министерство насочи няколко коментара по делото на опозиционната фигура Алексей Навални, заявявайки, че цялата обстановка...

Също по този начин се загатва името на Константин Кудрявцев, който е служил във военна част в Шихани, където са основани руски химически оръжия.
Въз основа на разбора на стотици хиляди телефонни позвънявания проверяващите стигнаха до заключението, че началник на цялата стратегия може да е полковник Станислав Макшаков, боен академик, който преди този момент е работил в Държавния институт за органически синтез в затворения боен град Шихани-1, където се правят проучвания и разработки на нови форми на химическо оръжие.
Алексей Навални съобщи пред BBC, че не разпознава никой от тези хора.

Отличная работа и. Они вломились непосредствено домой к Олегу Таякину, координатору убийства
— Alexey Navalny (@navalny)
 Кой е стрелецът от Москва, умъртвил чиновници на бившето Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в показна пукотевица? Кой е стрелецът от Москва, умъртвил чиновници на бившето Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в показна пукотевица?
Руски медии разкриха самоличността на мъжа, който атакува централата на Федералната работа за сигурност на Русия (ФСБ), твърди РИА Ново...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР