Белла България“ придоби CRETA FARMS в конкурентна борба с лидери

...
Белла България“ придоби CRETA FARMS в конкурентна борба с лидери
Коментари Харесай

„Белла България“ придоби гръцката CRETA FARMS

" Белла България “ закупи CRETA FARMS в конкурентна битка с водачи в хранителната промишленост. Съгласно процедурата в южната ни съседка, влязлото в серпантина на забавени заплащания и различия на акционерите основно сдружение в хранителния бранш на Гърция, беше оставено в ръцете на петчленен правосъден състав, който трябваше да избира нов притежател на предприятието съгласно препоръчани оздравителни проекти от евентуални купувачи.

Единодушно съдът в град Ретимно избра оздравителния проект, препоръчан от водача в хранителния бранш „ Белла България “, което е знак за високото интернационално самопризнание на българската хранителна промишленост. Оздравителният проект включва понижаване на задълженията на CRETA FARMS с 64%.

„ Изключително задоволени сме от правосъдното решение. Целта ни е да възродим CRETA FARMS като пазарен водач в близко бъдеще. Това е най-голямата инвестиция в хранителния отрасъл на българска компания отвън България “, обявиха с професионална горделивост от Impala Invest Group, притежател на „ Белла България “.

Съгласно оздравителния проект, приходите на CRETA FARMS би трябвало да набъбнат от 46 млн. евро за първата финансова година до 130 мнл. евро през 11-та финансова година, което е 10,8% растеж на годишна база.

CRETA FARMS имат две заводи в Ретимно (Крит) и Крионери (Атина), както и три складови бази в Хераклион (Крит), Патрас (Пелопонес) и Солун.

Продуктите на CRETA FARMS са известни измежду потребителите в Германия, Съединени американски щати, Англия, Австралия. В България месните деликатеси на CRETA FARMS се оферират под марките OLIVIN, TOSTAKI и CRETA FARM.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР