Белият хляб не е толкова полезен, колкото си мислите. Дори

...
Белият хляб не е толкова полезен, колкото си мислите. Дори
Коментари Харесай

5 причини да ограничите яденето на бял хляб

Белият самун не е толкоз потребен, колкото си мислите. Дори единствено да се опитате да го ограничите, е мотив да извлечете няколко значими за здравето изгоди.

Белият самун се създава от брашно, което преди този момент е лишено от фибрите и потребните съставни елементи. Дори на етикета да написа, че е обогатен, това единствено подсказва, че след обработката са добавени витамини от група B. Липсват обаче доста други.

Ако решите да престанете да консумирате самун, ето какво ще стане с организма ви.

По-добро въодушевление

Изследване, резултатите от което са оповестени в “Американско списание за клинично хранене”, демонстрира, че продуктите с висок гликемичен показател (сред които е и белият хляб) в по-голямо количество водят до меланхолия, написа ferra.ru.

Ако се откажете от белия самун, ще забележите, че измененията в настроението ви ще станат по-нарядко.

Отслабване

Вместо бял самун, добре е да ядете пълнозърнести храни, като киноа, сладостен картоф, кафяв ориз и други Те съдържат доста потребни субстанции и фибри, които дават чувство за задоволеност и понижават вероятността от преяждане.

Нормализиране на кръвната захар

Белият самун покачва внезапно равнището на кръвната захар и по-късно то още веднъж рядко пада. Затова е добре да го замените с ръжен или пълнозърнест.

Повече сила

Белият самун бързо се преработва и заради това усещате прилив на сила, незабавно откакто сте го яли. Той е сполучлив избор, когато желаете незабавно да се заредите с сила, да вземем за пример след подготовка.

За по-продължително чувство на задоволеност диетолозите предлагат пълнозърнест или различен вид самун, съдържащ повече фибри.

Нормализиране на холестерола

Белият самун е пречистен артикул. Изследване сочи, че замяната му с пълнозърнест ще помогне за намаление на равнището на неприятния холестерол. Известно е още, че нормализирането на холестерола е обвързвано с намаление на риска от инсулт и сърдечен припадък.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР