Белият дом заяви, че скоро може да обяви нов пакет

...
Белият дом заяви, че скоро може да обяви нов пакет
Коментари Харесай

Белият дом не се отказва от помощта за Киев - има още дълъг път


Белият дом съобщи, че скоро може да разгласи нов пакет за военна помощ за Украйна.

" Мисля, че през идващите дни ще видите още един подобен пакет ", съобщи Джон Кърби, координатор на стратегическите връзки в Съвета за национална сигурност на Белия дом, в отговор на въпрос на кореспондент на CNN.

Ние сме в стеснен контакт с украинците, беседваме с тях всеки ден. В действително време се разисква какви са военните им потребности.

" Много от системите, които предоставихме през последните няколко седмици и няколко месеца, бяха потребни и ефикасни за украинците, като им разрешиха да преминат в нахлуване ", добави Кърби.

Последният пакет военна помощ в размер на близо 700 млн. $ беше възложен на Киев предходната седмица.

Президентът Джо Байдън разяснява триумфите на Украйна с признанието за " забележителен прогрес ", само че и предизвестието, че " има да извърви още дълъг път ", Пред публицисти в Делауеър Байдън отговори на въпрос дали украинските управляващи са достигнали " сериозна точка " в спора.

" Това е въпрос без отговор. Трудно е да се каже. Очевидно е, че украинците са постигнали забележителен прогрес. Но това ще бъде дълъг път " , цитира пресцентърът на Белия дом думите на президента.

Припомняме, че и съумя да си върне контрола над основни градове в Харковска област. Руските елементи се изтеглиха от района, с цел да се прегрупират.
 В Съединени американски щати не бързат да се радват на украинските триумфи
В Съединени американски щати не бързат да се радват на украинските триумфи

Въпросът е какъв брой пари още са подготвени да похарчат във Вашингтон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР