Белият дом заяви, че Байдън, чиято Демократическа партия не е

...
Белият дом заяви, че Байдън, чиято Демократическа партия не е
Коментари Харесай

Байдън затяга контрола над огнестрелните оръжия в САЩ frognews.bg

Белият дом съобщи, че Байдън, чиято Демократическа партия не е съумяла да преодолее съпротивата на републиканците против по-значими закони за надзор на оръжията, ще " скърби дружно със фамилиите и общността, наранени от всеобщата пукотевица “.

 

Единствен стрелец простреля 11 души от локалната азиатска общественост в предградие на Лос Анджелис по време на празненствата им по случай Лунната нова година.

 

От няколкото ограничения, оповестени от Байдън, най-съществена ще бъде изпълнителната заповед, целяща да затегне разпоредбите за инспекция на предишното.

 

Социологическите изследвания демонстрират голяма поддръжка за общо предписание, съгласно което всеки, който купува огнестрелно оръжие, би трябвало да бъде проверяван за съществуване на престъпно досие.

 

Републиканците в Конгреса обаче настояват, че това нарушава конституционното право на владеене на оръжие и би трябвало да бъде оставено на обособените щати да вземат решение.

 

Понастоящем единствено лицензираните на федерално равнище продавачи, които правят по-малко от половината от продажбите на оръжие, са задължени да правят инспекции на предишното.

 

Със заповедта на Байдън подрежда на основния прокурор да предприеме строги ограничения против продавачите, които не правят инспекции, както и да обясни кой може да бъде дипломиран като търговец.

 

Тази мярка, въпреки и постепенна, " ще значи, че по-малко оръжия ще се продават без инспекция на предишното и затова по-малко оръжия ще попадат в ръцете на нарушители и домашни насилници ", съобщи Белият дом.

 

В рамките на лимитираните си пълномощия Байдън има намерение да приближи " Съединени американски щати до универсални инспекции на предишното, без да се постанова да се приема в допълнение законодателство ", съобщи Белият дом.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР