Белият дом в четвъртък заяви, че е получил обезпокоителни“ разузнавателни

...
Белият дом в четвъртък заяви, че е получил обезпокоителни“ разузнавателни
Коментари Харесай

Белият дом разкрива „обезпокоителен“ антисателитен напредък на Русия

Белият дом в четвъртък съобщи, че е получил „ притеснителни “ разследващи данни, че Русия създава усъвършенствана „ антисателитна дарба “, потвърждавайки отчети, които са провокирали паника камбани измежду отбранителните ястреби на Капитолийския рид.

Джон Кърби, представител на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати, сподели, че макар че е стеснен в разкриването на „ характерния темперамент на опасността “, напредъкът на Кремъл не съставлява „ непосредствена опасност за ничия сигурност ”.

Американски чиновници, осведомени за разузнаването, споделиха на Financial Times, че са разяснили в детайли напъните на Русия да разположи основано в космоса нуклеарно оръжие, което може да се употребява за деактивиране на американски спътници. Кърби обаче отхвърли да каже дали способността е „ нуклеарна “.

Той призна, че напредъкът включва „ галактически основани “ качества и ще бъде в директно нарушаване на Договора за космоса от 1967 година, който са подписали повече от 100 страни, в това число Съединени американски щати,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР