Белият дом увери, че не се отказва от Украйна и

...
Белият дом увери, че не се отказва от Украйна и
Коментари Харесай

Белият дом готви нов пакет за военна помощ за Украйна

Белият дом увери, че не се отхвърля от Украйна и скоро може да разгласи нов пакет за военна помощ за страната.

" Мисля, че през идващите дни ще видите още един подобен пакет ", съобщи Джон Кърби, координатор на стратегическите връзки в Съвета за национална сигурност на Белия дом, в отговор на въпрос на кореспондент на CNN.

Ние сме в стеснен контакт с украинците, беседваме с тях всеки ден. В действително време се разисква какви са военните им потребности.

" Много от системите, които предоставихме през последните няколко седмици и няколко месеца, бяха потребни и ефикасни за украинците, като им разрешиха да преминат в нахлуване ", добави Кърби.

Последният пакет военна помощ в размер на близо 700 млн. $ беше възложен на Киев предходната седмица.

Президентът Джо Байдън разяснява триумфите на Украйна с признанието за " забележителен прогрес ", само че и предизвестието, че " има да извърви още дълъг път ", Пред публицисти в Делауеър Байдън отговори на въпрос дали украинските управляващи са достигнали " сериозна точка " в спора.

" Това е въпрос без отговор. Трудно е да се каже. Очевидно е, че украинците са постигнали забележителен прогрес. Но това ще бъде дълъг път ", цитира пресцентърът на Белия дом думите на президента.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР