Белият дом тази седмица ще бъде домакин на среща между

...
Белият дом тази седмица ще бъде домакин на среща между
Коментари Харесай

Белият дом покани България и още десетки държави на специална кибер среща

Белият дом тази седмица ще бъде хазаин на среща сред публични представители на 37 страни и 13 световни компании, по време на която ще бъде разисквана възходящата опасност от ransomware офанзивите (б.р. – злотворен програмен продукт, който заключва устройствата и изисква заплащане на откупи) и други киберпрестъпления, в това число противозаконното потребление на криптовалути. Сред поканените е и България.

Тазгодишната среща онлайн идва след миналогодишната, която се организира виртуално и която даде началото на неофициалната самодейност за битка с ransomware. Към групата в този момент са привлечени още седем страни, като за първи път присъединяване ще вземат и играчи от частния бранш, предава Reuters.

Белият дом се надява, че срещата ще разреши на участващите страни да...

основат набор от кибернорми, които са приети по целия свят, с цел да се опълчват на незаконните закани и да държат злонамерените участници виновни “, разяснява чиновник на Белия дом.

Участниците възнамеряват да издадат взаимно изказване в края на срещата във вторник, в това число заричане за удвояване на напъните за оказване на напън върху Русия и други страни, които приютяват ransomware нападатели.

Една от основните тематики за разискване ще бъде по какъв начин да се пресекат сходни офанзиви, да се противодейства на противозаконното придвижване на криптовалути и да се построи резистентност против подобен тип набези.

Ransomware офанзивите са се нараснали внезапно през последните години, като единствено през последните 18 месеца са докладвани над 4000 случая на такива отвън Съединените щати. Софтуерът за откуп криптира данните на жертвите, на които хакерите оферират в подмяна на заплащане на откуп в криптовалута. При някои офанзиви желаните суми могат да доближат милиони долари.

Освен Съединените щати, измежду страните участнички са Австралия, Австрия, Белгия, Бразилия, България, Канада, Хърватия, Чехия, Доминиканската република, Естония, Европейска комисия, Франция, Германия, Индия, Ирландия, Израел, Италия, Япония, Кения, Литва, Мексико, Холандия, Нова Зеландия, Нигерия, Норвегия, Полша, Южна Корея, Румъния, Сингапур, Южна Африка, Испания, Швеция, Швейцария, Украйна, Обединените арабски емирства и Англия.

Русия, Беларус и други страни, за които се счита, че приютяват нападатели, няма да се включат.

Участващите компании са Crowdstrike, Mandiant, Cyber Threat Alliance, Microsoft, Cybersecurity Coalition, Palo Alto, Flexxon, SAP, Institute for Security + Technology, Siemens, Internet 2.0, Tata – TCS и Telefonica, оповестиха от Белия дом.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР