Белият дом смята, че руският президент Владимир Путин може би

...
Белият дом смята, че руският президент Владимир Путин може би
Коментари Харесай

Белият дом: Най-накрая Путин готви обща мобилизация

Белият дом счита, че съветският президент Владимир Путин може би се готви за готовност на фона на сполучливата контраатака на украинските въоръжени сили.

Това заяви съветникът по националната сигурност на президента на Съединени американски щати Джейк Съливан по време на брифинг, представен от АП.

Той напомни, че през последните дни украинските военни са провели сполучлива контраатака в източната част на страната. По думите му, поради триумфа на украинските въоръжени сили, Путин " може би е на път да вземе две решения ".

Съветникът на Байдън изясни, че едно от тези решения е да се приготвят псевдореферендуми във краткотрайно окупираните територии на Украйна, които са нарушаване на украинския суверенитет.

" Русия бърза да организира тези референдуми в отговор на триумфите на Украйна на бойното поле, както и за да се приготви за евентуални мобилизационни ограничения ", акцентира Съливан.

Припомняме, че на 20 септември, по този начин наречената " ЛДНР " разгласи график за осъществяване на " референдуми " за присъединение към Руската федерация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР