Белият дом ще започне нова програма, предвиждаща да бъдат изпратени

...
Белият дом ще започне нова програма, предвиждаща да бъдат изпратени
Коментари Харесай

САЩ пускат ваксини срещу коронавируса в аптеките

Белият дом ще стартира нова стратегия, предвиждаща да бъдат изпратени ваксини против ковид непосредствено в аптечната мрежа. Тя ще бъде задействана от идната седмица, а задачата е да бъде уголемен достъпът на американците до препаратите. Това заяви топ консултант в Белия дом, представен от Ройтерс.

Координаторът в екипа на президента Джо Байдън по въпросите на битката с Ковид-19 Джеф Зинтс съобщи, че програмата стартира от 11 февруари и планува в началото да бъдат предоставени общо 11 милиона дози на 6500 аптеки. Той добави, че с повишаването на наличните количества обсегът на програмата може да бъде уголемен, с цел да обхване 40 000 аптеки.

" Така ще бъдат обезпечени на хората повече места, където да бъдат имунизирани в обитаемото място, където живеят ", сподели Зинтс.

Миналия месец Байдън съобщи, че имунизацията дотук е " тъмен неуспех " и се зарече да форсира разпределението на дозите измежду американците с приоритет да бъде обезпечен еднакъв достъп без оглед на географско местонахождение, раса и етнос.

Зинтс добави, че с изключение на тези първи 11 милиона дози, които ще бъдат предоставени на аптеките, федералното държавно управление има намерение през идващите три седмици да праща по 10,5 млн. дози на обособените щати и територии.

Съединени американски щати са най-засегнатата от коронакризата страна. По данни на Университета " Джонс Хопкинс " към 07.00 часа б.вр. в Съединени американски щати са доказани 24 431 795 случая, а умрелите с Ковид-19 са 446 744.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР