Белият дом ще предостави 13,5 милиарда долара на американските домакинства

...
Белият дом ще предостави 13,5 милиарда долара на американските домакинства
Коментари Харесай

Вашингтон намалява енергийните сметки на по-бедните домакинства в САЩ с 13,5 млрд. долара

Белият дом ще даде 13,5 милиарда $ на американските семейства с ниски приходи, с цел да помогне за понижаване на сметките им за отопление тази зима. Това оповести администрацията на президента Джо Байдън, осведоми Ройтерс.

Като част от самодейността Министерството на здравеопазването и човешките запаси ще обезпечи 4,5 милиарда $, с които да бъдат финансирани енергийни поправки на домовете, както и ще бъдат покривани неплатени сметки за комунални услуги. Останалите близо 9 милиарда $ ще отидат за повишение на енергийната успеваемост посредством нови стратегии, ръководени от локалните управляващи.

Също по този начин министерството уточни на формалната си страница, че изследва по какъв начин най-добре да употребява пълномощията си, произлизащи от Закона за отбранителното произвеждане, тъй че да се ускори американското произвеждане на термопомпи, посредством които да се подобрят икономисването на енергия и енергийната успеваемост на семействата.
Засилването на американското произвеждане и внедряване на електрически термопомпи е от решаващо значение за реализиране на климатичните цели на страната, изяснява енергийното министерството. То ще се опита да максимализира инвестиция, в размер на 250 милиона $, която е част от " Закона за понижаване на инфлацията ", и е ориентирана към разширение на потреблението на високотехнологични термопомпи, създавани в Съединени американски щати. 

Миналото лято президентът Байдън разшири обсега на Закона за отбранителното произвеждане, с цел да ускори локалното производството на основни за зелената сила технологии. В тази връзка конгресът отдели 500 милиона $ за вложения по " Закона за понижаване на инфлацията ", а в сходство с желанието на Конгреса, президентът Байдън дефинира, че с 250 милиона $ от тях ще са предопределени за термопомпи.

 

    Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР