Белият дом разсекрети данни, според които САЩ смятат, че руската

...
Белият дом разсекрети данни, според които САЩ смятат, че руската
Коментари Харесай

САЩ: Само в битката а Бахмут руснаците са изгубили поне 100 хил. души

Белият дом разсекрети данни, съгласно които Съединени американски щати считат, че съветската войска е дала 100 хиляди убити и ранени през последните пет месеца в сраженията в региона на Бахмут единствено през последните 5 месеца. Битката за града с малко стратегическо значение, само че трансформирал се с в знак и за двете страни, стартира преди 10 месеца.

Говорителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби сподели пред кореспонденти, че данните, основани на оценки на американското разузнаване, включват повече от 20 хиляди убити, половината от тях от наемническата група " Вагнер ", която включва пандизчии, освободени против присъединение към войната.

Ако изчисленията са покрай действителността, това значи, че всеки ден са загивали приблизително по над 130 съветски бойци и наемници и са били ранявани или извеждани от строя още 540. В края на предходната седмица съветската работа на Би Би Си взаимно с изданието " Медиазон " разгласи, че са открити имената на 21 700 съветски военни, починали във войната. Заключението им е, че темпото на загубите остава високо и то освен в отрядите от наемници, а и измежду мощно специлизирани поделения, за чиято подготовка постоянно са нужни години. Над 3400 са убитите в спецназ, ГРУ, Росгвардия, десантчици, морски пехотинци, военни водачи.

" Опитът на Русия за атака в Донбас - значително през Бахмут - се провали ", сподели Кърби. " Русия не съумя да завземе нито една действителна стратегическа и значима територия. "

Той сподели, че руснаците имат някои спомагателни достижения в Бахмут, само че това е пристигнало на " ужасна, ужасна цена " и че защитата на Украйна в района остава мощна. " Русия е изтощила военните си ресурси и въоръжените си сили ", добави Кърби. " Наистина са зашеметяващи, тези цифри ", добави той, като сподели, че общата сума е три пъти по-голяма от броя на американските жертви - убити и ранени - в акцията в Гуадалканал през Втората международна война. (Бел.ред. - първата огромна атака против имперска Япония, включваща решителната за господството в Тихия океан морска борба и дебаркирането по няколко островни групи в границите на 6 месеца в края на 1942 година и началото на 1943 година!

 Съединени американски щати: Само в борбата а Бахмут руснаците са изгубили най-малко 100 хиляди души
© Reuters

" Ситуацията (в Бахмут) е много сложна ", сподели в понеделник генерал-полковник Александър Сирски, командващ украинските сухопътни сили, в изказване в приложението за известия Telegram. " В същото време в избрани елементи на града съперникът беше контраатакуван от нашите елементи и напусна някои позиции " през последните дни, добави той.

Нови съветски елементи, в това число парашутисти и наемници от " Вагнер ", са " непрекъснато хвърляни в багра ", макар че понасят тежки загуби, сподели Сирски, добавяйки: " Но врагът не е в положение да поеме надзор над града ".

Евгений Пригожин, началник на " Вагнер " съобщи в Telegram в понеделник, че неговите бойци се нуждаят от към 300 тона артилерийски снаряди дневно за офанзивата на Бахмут, само че получават единствено една трета от това количество. " Триста тона дневно са 10 товарни контейнера - по никакъв начин не са доста ", сподели Пригожин, който постоянно влиза в спор с съветското министерство на защитата по отношение на воденето на войната в Украйна и това, което съгласно него е незадоволителна поддръжка за неговите бойци.

В обособена обява в понеделник вечерта Пригожин сподели, че войските му са напреднали на към 120 метра в Бахмут с цената на загуба на 86 души.

Руските сили последователно реализират триумфи в Бахмут, само че украински боен представител сподели в неделя, че към момента е допустимо да се доставят бранителите с храна, амуниции и медикаменти. " В продължение на няколко седмици руснаците приказват за завладяването на " пътя на живота ", както и за непрекъснат огневи надзор върху него ", сподели Сергей Череватий в изявление за локалния новинарски уеб страница Дзеркало тижня. " Но... отбранителните сили не разрешиха на руснаците да " отрежат " нашата логистика. "

" Пътят на живота " е жизненоважно шосе сред опустошения Бахмут и близкия град Часов Яр на запад. Дължината му е малко над 17 км. Ако Бахмут падне, Часов Яр евентуално ще бъде идващият, подложен на съветска офанзива съгласно военни анализатори. Градът е на по-високо място и се счита, че украинските сили са построили отбранителни укрепления врайона.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР