Белият дом предупреди вчера Техеран, че ще го държи отговорен

...
Белият дом предупреди вчера Техеран, че ще го държи отговорен
Коментари Харесай

Белият дом предупреди Иран за ролята му в Ирак

Белият дом предизвести през вчерашния ден Техеран, че ще го държи виновен за всякакво нахлуване в Ирак, осъществено от съдружници на Иран, при което пострадат жители на Съединени американски щати или американски ползи, оповестиха Ройтерс и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

" През последните няколко дни следим рискови набези в Ирак, в частност против консулството на Съединени американски щати в Басра и американското посолство в Багдад ", се показва в официално съобщение на пресслужбата на Белия дом. " Иран не стори нищо, с цел да спре тези набези, осъществени от негови съдружници в Ирак, на които той оказва финансова поддръжка, образова ги и им доставя оръжие ", се показва в официалното съобщение.

" Съединените щати ще държат режима в Техеран за виновен за всякакво нахлуване, вследствие на което пострадат нашият личен състав или са нанесени вреди на здания на американското държавно управление ", предизвестява Белият дом. " Америка ще отговори бързо и уверено в отбрана на живота на американците ", се прибавя в официалното съобщение.

Три минометни снаряда паднаха в петък в мощно охраняваната " зелена зона " в Багдад, където се намират здания на иракското държавно управление и посолството на Съединени американски щати. При нападението, чиито причинители не бяха разпознати, нямаше потърпевши, нито материални вреди, съгласно иракските управляващи.

Американското консулство в Басра е ситуирано покрай летището, което беше подложено на ракетен обстрел в събота. Властите не оповестиха за жертви и опустошения вследствие на нападението.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР