Белият дом предупреди Израел, че САЩ няма да участват в

...
Белият дом предупреди Израел, че САЩ няма да участват в
Коментари Харесай

САЩ предупреди Израел, че няма да участват в ответни удари срещу Иран

Белият дом предизвести Израел, че Съединени американски щати няма да вземат участие в никакви ответни удари против Иран, споделиха висши чиновници на администрацията.

Над 300 безпилотни летателни апарата и ракети бяха изстреляни против Израел през нощта, което Иран сподели, че е в отговор на удара на 1 април против неговото консулство в Сирия. Почти всички оръжия бяха свалени от израелските, американските и съюзническите сили, преди да доближат задачите си.

Длъжностни лица споделиха, че Джо Байдън прикани Израел да обмисли отговора си „ деликатно “.

Говорейки пред кореспонденти в неделя, почитан чиновник на администрацията сподели, че господин Байдън е споделил на израелския министър председател Бенямин Нетаняху „ да намерения доста деликатно и стратегически “ за това по какъв начин неговите сили са дали отговор на невижданото деяние, първата директна офанзива от Иран против страната. Служителят добави, че администрацията на Байдън счита, че Израел е „ извлякъл най-хубавото “ в обмена, който стартира, когато висши ирански военни командири бяха убити в постройка на иранско консулство в Сирия.

Около 99% от ракетите, безпилотните самолети и крилатите ракети, изстреляни по време на ответната интервенция на Иран, са били свалени или прихванати - което американски публични лица показват като знак за израелско военно предимство над Иран. Американски самолети и военноморски кораби смъкнаха десетки ирански снаряди по време на офанзивата. Повече от 80 дрона и минимум шест балистични ракети бяха свалени от американски самолети и кораби или от сили за противовъздушна защита над Ирак.

Това включва седем безпилотни летателни апарата и една балистична ракета, до момента в който се приготвят за изстрелване от Йемен, добави Централното командване на Съединени американски щати (Centcom) в актуализация в неделя.

Разговор сред господин Байдън и господин Нетаняху се организира в миг на „ засилена страст “ тъкмо след офанзивата, която включваше към 100 балистични ракети, летящи по едно и също време към Израел. По време на диалога двамата водачи организираха полемика „ за това по какъв начин да забавят нещата и да обмислят нещата “, като господин Байдън акцентира, че Израел е „ получил най-хубавото от него “. Официалният представител обаче отхвърли да каже дали Белият дом е предизвестил против забележителен отговор, като сподели единствено, че „ това е пресмятане, което израелците би трябвало да създадат “.

В поредност от телевизионни изяви в американските мрежи по-рано денем, представителят на националната сигурност Джон Кърби неведнъж сподели, че Съединени американски щати са дали да се разбере на Израел, че се стремят да избегнат по-широк спор. Висшата администрация сподели, че същото известие е изпратено до Иран по дипломатически канали.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР