Белият дом предполага, че руската армия е дала 100 000

...
Белият дом предполага, че руската армия е дала 100 000
Коментари Харесай

САЩ преброиха 100 000 руски жертви в Украйна за последните 5 месеца

Белият дом допуска, че съветската войска е дала 100 000 жертви през последните пет месеца в борбите против Украйна в региона на Бахмут.

Това оповестява " Ройтерс ", като цитира изказване на представителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби сподели пред кореспонденти.

Посоченият брой е основан на оценки на американското разузнаване.

Той включва повече от 20 000 починали, половината от които от групата " Вагнер ".

Бахмутската атака е в застой и се проваля, сподели още Кърби.
 Украйна твърди, че е отблъснала съветските сили от позиции в Бахмут
Украйна твърди, че е отблъснала съветските сили от позиции в Бахмут

Ситуацията в града остава сложна

Припомняме, че и Русия, и Украйна удостоверяват, че сега в Бахмут са най-ожесточените сражения. Противоречиви са оценките им обаче за хода на бойните дейности. 

Украинските контраатаки отблъснаха съветските сили от някои позиции в обсадения град Бахмут, само че обстановката остава " сложна " . Това съобщи началникът на Сухопътните войски на Украйна генерал-полковник Олександър Сирски. В същото време в избрани елементи на града съперникът беше контраатакуван от нашите елементи и отстъпи от някои позиции ", рапортува той. 

Врагът не е в положение да поеме надзор над града, увери Сирски.

Сирски е направил коментара си по време на визитата на войските на фронтовата линия в неделя.

Той добави, че нови съветски елементи, в това число парашутисти и бойци от частната военна компания " Вагнер ", са " непрекъснато хвърляни в борба ", макар че понасят тежки загуби.

Въпреки че съветските сили реализират завземат от ден на ден сектори от Бахмут, през вчерашния ден украински боен представител съобщи, че към момента е допустимо бранителите на града да се доставят с храна, амуниции и медикаменти.

По-рано през днешния ден Украйна заяви, че силите ѝ са отблъснали над 36 противников офанзиви в частта от източната фронтова линия, която се простира от Бахмут до Маринка, западно от Донецк.

Киев се готви да провежда огромна контраатака, с цел да си върне елементи от територия на изток и юг, които бяха окупирани от съветските сили след нашествието, почнала преди 15 месеца.
 Русия рапортува триумфи и още четири квартала на Бахмут
Русия рапортува триумфи и още четири квартала на Бахмут

В сводката на Конашенков се рапортува за над 300 убити украинци и най-малко 250 ранени, взети в плен

Руските войски са завладяли още четири елементи на града, заяви в неделя Игор Конашенков, представител на Министерството на защитата в Москва. От месеци Бахмут е подложен на взаимна офанзива от страна на съветската войска и наемническите сили " Вагнер ". Според личната им информация нападателите към този момент управляват към 85 % от града.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР