Белият дом потвърди, че Иран значително е задълбочил участието си

...
Белият дом потвърди, че Иран значително е задълбочил участието си
Коментари Харесай

Русия направи необичайно признание за случващото се в Херсон

Белият дом удостовери, че Иран доста е задълбочил присъединяване си в съветската инвазия в Украйна, като е дал техническа поддръжка на съветски водачи, които ръководят създадени в Иран безпилотни самолети за бомбардиране на цивилни цели, написа вестник " Гардиън “, представен от Българска телеграфна агенция.

Говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби съобщи, че съгласно Съединени американски щати ирански съветници са били в Крим, с цел да обезпечат образование и поддръжка - само че не и с цел да ръководят дроновете, откакто съветските сили са изпитали усложнения с ръководството на безпилотните летящи бомби, добавя " Уолстрийт джърнъл “. Изданието показва, че изказването на Кърби е първото публично обвиняване от страна на Съединени американски щати към Иран за директното присъединяване на Техеран в рецесията.

След като Европейски Съюз контракти наказания против трима ирански генерали и компания, виновни за доставката на Русия на безпилотни летателни апарати, употребявани за бомбардиране на Украйна, сходно решение взе и Англия, показва в. " Индипендънт “. Вестникът прецизира, че съгласно Кърби офанзивите с ирански дронове се правят от бази, ситуирани на Кримския полуостров. С доставката на тези дронове Иран " интензивно подклажда войната, печели от отвратителните офанзиви на Русия против украински жители и способства за страданията на хората и разрушаването на сериозна инфраструктура ", се споделя в изказване на английското външно министерство, представено от " Гардиън “.

Техеран отхвърля да е доставял дронове на Москва, а Кремъл съобщи, че Западът се пробва да окаже " напън " върху Иран с обвиняванията, че Москва употребява създадени в близкоизточната страна бойни машини.

Ролята на Иран във войната в Украйна доби и друго измерение, откакто Русия заплаши, че ще преразгледа съдействието си с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, в случай че той изпрати специалисти на международната организация в Украйна, с цел да инспектират дронове, които съгласно западните сили са създадени в Иран и са употребявани от Москва в нарушаване на резолюция на Организация на обединените нации. След съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, минало при закрити врата и отдадено на потреблението на дронове от Москва, заместник-посланикът на Русия в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски прикани Гутериш и неговите чиновници " да се въздържат от присъединяване във всяко нелегитимно следствие ". Той също по този начин заплаши, че Русия ще се отдръпна от договорката, която разреши украинското зърно да бъде превозено от черноморските пристанища. Полянски настоя, че прецизните оръжия са били създадени в Русия, и осъди " неоснователните обвинявания и тайните теории ".

Украйна стартира от през вчерашния ден да лимитира доставките на електрическа енергия в цялата страна поради ударите на Русия против енергийната ѝ инфраструктура, осведоми " Гардиън “. Баражът от над 300 офанзиви е унищожил една трета от всички електроцентрали в страната, съобщи президентът Володимир Зеленски. Сега украинците ще би трябвало да се приготвят за " спирания на електрозахранването " и ще би трябвало да пестят сила, предизвести заместник-ръководителят на президентската канцелария Кирило Тимошенко.

Във връзка с провалите, които Русия нанася с въздушни удари по енергийната инфраструктура на Украйна, страните от НАТО дадоха обещание да изпратят незабавно на Киев усъвършенствани средства за противовъздушна защита в отговор на смяната в тактиката на Москва, заяви в. „ Вашингтон пост “. Съединени американски щати обявиха, че ще ускорят доставката на две системи за противовъздушна защита NASAMS (Национална усъвършенствана ракетна система " земя-въздух); още шест ще бъдат доставени след това. Германия е дала обещание четири системи " ИРИС-Т “, показва вестникът.

Западните медии обръщат внимание и на протичащото се в Херсонска област, където назначените от Москва ръководещи започнаха да изтеглят в Русия цивилни, опасявайки се от украинско контранастъпление. Кадри на хора, употребяващи лодки, с цел да избягат от Херсон, бяха излъчени по съветската държавна телевизия. Властите оповестиха, че към 15 000 души към този момент са евакуирани. Украински публични лица, измежду които и началникът на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак, дефинираха известията на Русия като " пропагандно шоу " и споделиха на хората да не се преценяват с настояванията да се изтеглят.

Неотдавнашното самопризнание на Русия, че ситуацията в Херсонска област е " с напрежение " е извънредно извънредно и евентуално демонстрира, че управляващите обмислят огромно евакуиране на силите си от региона западно от река Днепър, твърди английското разузнаване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР