Белият дом поиска в четвъртък 10 млрд. долара помощ от

...
Белият дом поиска в четвъртък 10 млрд. долара помощ от
Коментари Харесай

10 млрд. долара незабавна помощ за Украйна поиска Белият дом от Конгреса

Белият дом изиска в четвъртък 10 милиарда $ помощ от Съединени американски щати за филантропична помощ за Украйна. " Това искане за финансиране се основава на най-хубавата информация на администрацията за потребностите от запаси сега ", съобщи изпълняващата длъжността шеф на Службата за ръководство и бюджет на Белия дом Шаланда Йънг в писмо до ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

Искането е част от импортираното в Конгреса искане за изключително финансиране в размер на 32,5 милиарда $, което включва 22,5 милиарда $ средства за битка с ковид, " с цел да се избегне спиране на настоящите старания за реагиране на Коронавирус през идващите няколко месеца ", сподели Йънг, представена от БГНЕС. В писмото се акцентира, че Съединени американски щати към този момент са дали на Украйна помощ в размер на 1,4 милиарда $, като се акцентира нуждата от по-голяма помощ.

" Това искане разпознава незабавна потребност от 10 милиарда $ спомагателна филантропична помощ, помощ за сигурността и икономическа помощ за Украйна и сътрудниците от Централна Европа заради неоправданото и непровокирано навлизане на Русия ", сподели Йънг. Пакетът за финансиране ще бъде употребен за подкрепяне на Министерството на защитата в напъните му да окаже помощ на силите на Европейското командване и НАТО в този район.

Той включва финансиране на киберсигурността, както и интернационална помощ за даване на филантропична помощ. Американските законодатели би трябвало да реализират съглашение по договорката за финансиране до 11 март. " Призовавам Конгреса да прегледа тези сериозни и незабавни потребности като част от повсеместен законопроект за финансирането на държавното управление преди крайния период за финансиране на 11 март ", съобщи Янг.

" През идващите седмици и месеци ще поддържаме връзка с Конгреса, защото ще оценяваме условията за запаси отвън тези непосредствени потребности. " " Като се има поради бързо разрастващата се обстановка в Украйна чакам, че с течение на времето може да зародят спомагателни потребности ", добави тя. Войната на Русия в Украйна, която стартира на 24 февруари, срещна интернационално отвращение, като Европейски Съюз, Съединени американски щати и Обединеното кралство, наред с други страни, вкараха строги финансови наказания против Москва.

По данни на Организация на обединените нации от началото на войната в Украйна са починали 227 и са ранени 525 цивилни жители. Украинските управляващи обаче дефинират броя на починалите на над 2000 души.

Източник: Investor.bg
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР