Байдън дразни предстоящата изпълнителна заповед относно данните за AI

...
Белият дом планира да въведе дългоочаквана изпълнителна заповед през следващите
Коментари Харесай

Белият дом планира да въведе дългоочаквана изпълнителна заповед през следващите седмици, занимаваща се с изкуствения интелект, каза президентът Джо Байдън в сряда.

„Тази есен ще предприема изпълнителни действия и моята администрация ще продължи да работи с двупартийно законодателство“, каза Байдън, „така че Америка да поведе пътя към отговорни иновации в ИИ.“

Байдън не даде подробности за съдържанието на предстоящата заповед, която Белият дом обяви за първи път през юли. Но неговите забележки предлагат по-добра представа за времето на неговата администрация.

Подписването на заповедта от Байдън ще се основава на по-ранно предложение на администрацията за „Бил за правата на ИИ“. Групи на гражданското общество призоваха администрацията на Байдън да изиска от федералните агенции да прилагат Закона за правата на ИИ като част от всяка изпълнителна заповед относно технологията. Междувременно Сенатът на САЩ продължава да обучава законодателите относно изкуствения интелект в подготовка за месеци на законодателна работа по въпроса.

В забележките в сряда по време на среща на Президентския съвет на съветниците по наука и технологии, Байдън описа последните разговори, които е имал с лидери и експерти по ИИ.

„Съществуват огромни различия между тях по отношение на това какъв потенциал има, какви опасности има и затова имам голям интерес към ИИ“, каза Байдън. „Събрах ключови експерти за това как да използваме силата на изкуствения интелект за добро, като същевременно предпазваме хората от големия риск, който той също представлява.“

„Не можем да се самозалъгваме“, продължи Байдън. „[Има] голям риск, ако не го направим добре.”

Байдън потвърди ангажимента на Съединените щати да работят с международни партньори, включително Обединеното кралство, за разработване на предпазни мерки за изкуствения интелект.

На срещата също така президентските съветници демонстрираха на Байдън няколко случая на използване на изкуствения интелект. Мария Зубер, съпредседател на панела, каза, че примерите, които Байдън ще види по време на срещата, ще включват използването на AI за прогнозиране на екстремно време, свързано с изменението на климата; за „създаване на материали, които имат свойства, които никога не сме били в състояние да създадем преди“; и да „разберат произхода на Вселената, която буквално е толкова голяма, колкото може да бъде“.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР