Белият дом оцени рисковете от въвличането на САЩ и НАТО

...
Белият дом оцени рисковете от въвличането на САЩ и НАТО
Коментари Харесай

Рискът САЩ и НАТО да бъдат въвлечени в конфликта в Украйна е висок

Белият дом оцени рисковете от въвличането на Съединени американски щати и НАТО в спора в Украйна.  " Те са високи. Няма подозрение в това “, сподели ръководителят на Държавния департамент по CNN.

Представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати, член на президентската администрация Джон Кърби сподели пред медиите, че Белият дом счита, че рисковете Съединени американски щати да бъдат въвлечени в спора в Украйна са високи.

Същата седмица Кърби разгласи желанието на Съединените щати да оказват помощ за преустановяване на руско-украинския спор допустимо най-скоро, както и че Вашингтон е за дипломатическо споразумяване на спора. Според него е належащо и двете страни " да могат да седнат и да се схванат ".

Сега обаче риториката се промени.

Говорейки за рисковете, той подчерта пред CNN, че „ те са високи. Няма подозрение за това. “

В същото време представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс в изявление за медиите съобщи, че Щатите не имат намерение да договарят с Русия от името на Украйна.

Според него съществуващите благоприятни условия „ за разговор и дипломация “, които ще оказват помощ за разрешаването на спора, Украйна и Русия ще би трябвало да употребяват непосредствено, без медиатори.

 „ Нямаме желание да вземаме решения за Украйна “, каза Нед Прайс.

Както го цитира МК, ръководителят на Държавния департамент изясни, че контактите с Руската федерация ще продължат, в това число продан на наказани жители на двете страни.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР