Белият дом отхвърли твърдението на президента Джо Байдън, че е

...
Белият дом отхвърли твърдението на президента Джо Байдън, че е
Коментари Харесай

Белият дом отхвърли твърдението на Байдън, че е видял деца, обезглавени от Хамас


Белият дом отхвърли изказванието на президента Джо Байдън, че е видял фотоси на обезглавени деца след смъртоносната офанзива на Хамас против Израел. Обратът пристигна, откакто Байдън в сряда разказа, че е видял изображения на осакатени деца по време на среща с еврейски водачи в Белия дом.

„ Никога не съм мислил, че ще видя, потвърдих, фотоси на терористи, обезглавяващи деца “, сподели Байдън, който разказа офанзивата в събота като „ най-смъртоносния ден за евреите след Холокоста “.

Непотвърдени изказвания за обезглавяването на израелски деца и половото посягане над заложници от страна на палестинската въоръжена формация станаха вирусни в обществените медии в дните след нападението в събота. Твърденията се разпространиха мълниеносно, откакто Никол Зедек, кореспондент от основания в Тел Авив новинарски канал i24, сподели по време на предаване онлайн, че е говорила с израелски бойци, които са били очевидци на обезглавени бебета.

В отговор на въпроси на The Washington Post, представител на Белия дом сподели, че мненията на президента се основават на новинарски известия и изказвания на израелското държавно управление.

„ Говорител на Белия дом по-късно обясни, че американски чиновници и президентът не са виждали фотоси или са потвърждавали сходни известия без значение “, заяви The Post в сряда.

„ Президентът базира мненията си по отношение на хипотетичните жестокости на изказванията на представителя на Нетаняху и известията на медиите от Израел, съгласно Белия дом. “
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР