Белият дом отхвърли твърдението на президента Джо Байдън, че е

...
Белият дом отхвърли твърдението на президента Джо Байдън, че е
Коментари Харесай

Белият дом отхвърли твърдението на Байдън, че е видял деца обезглавени от Хамас

Белият дом отхвърли изказванието на президента Джо Байдън, че е видял фотоси на обезглавени деца след смъртоносната офанзива на Хамас против Израел.

Обратът пристигна, откакто Байдън в сряда разказа, че е видял изображения на осакатени деца по време на среща с еврейски водачи в Белия дом.

Продължете да четете

лист от 4 артикулиСнимки: Вътре в израелски кибуц, нападнат от Хамас, тела осеяли улиците Пренебрегнато ли е интернационалното право за отбрана на цивилните във войната в Газа? Видео на Хамас наподобява демонстрира освобождение на жена и две деца „ Мога “ t save them': Времето изтича в лечебните заведения в Газа на фона на прекъсване на тока завършек на списъка

„ Никога не съм мислил, че ще видя, потвърдих, фотоси на терористи, обезглавяващи деца “, сподели Байдън, който разказа офанзивата в събота като „ най-смъртоносния ден за евреите след Холокоста “.

Непроверени изказвания за обезглавяването на израелски деца и половото посягане над заложници от страна на палестинската въоръжена група се разпространиха в обществените медии в дните след нападението в събота.

Твърденията се взривиха, откакто Никол Зедек, кореспондент от основания в Тел Авив новинарски канал i24, сподели по време на предаване онлайн, че е говорила с израелски бойци, които са били очевидци на обезглавени бебета.

В отговор на въпроси на The Washington Post, представител на Белия дом сподели, че мненията на президента се основават на новинарски репортажи и изказвания на израелското държавно управление.

„ Говорител на Белия дом по-късно обясни, че американски чиновници и президентът не са виждали фотоси или са потвърждавали сходни отчети поотделно “, заяви The Post в сряда.


„ Президентът базира мненията си по отношение на хипотетичните жестокости на изказванията на представителя на Нетаняху и известия в медиите от Израел, съгласно Белия дом. “

Твърденията на Байдън бяха показани на първите страници на западните вестници, а известията за обезглавени бебета бяха представени в някои кръгове като опрощение за офанзиви за възмездие и групово наказване на цивилни в Газа.

Израелската войска сподели, че не може да удостовери изказванията, които бяха повторени в сряда от представителя на израелския министър председател Бенямин Нетаняху Тал Хайнрих.

Но израелски военни чиновници споделиха на редица медии, че дамите и децата са били „ брутално избити по метод на деяние на ISIS “.

Хамас отхвърли изказванията, че нейни бойци са обезглавявали деца и са нападали дами, наричайки ги „ неистини “.

Социални медийни платформи като Фейсбук, X и TikTok са залети с подправени вести за войната Израел-Хамас, съгласно следствие на Al Jazeera.

От всички платформи X на Илон Мъск наподобява е била най-склонна към непроверена информация, обвързвана с войната, в това число изказвания за обезглавявания и изнасилвания.

Повече от 1300 души са били убити и 3000 ранени при офанзивата на Хамас в Израел, съгласно израелски публични лица.

Ответната бомбардировка на Израел против Газа умъртви повече от 1200 души и остави повече от 5600 други ранени.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР