Белият дом отхвърли репортажа на CNN за телефонния разговор в

...
Белият дом отхвърли репортажа на CNN за телефонния разговор в
Коментари Харесай

Белият дом нарече репортаж на CNN за руската инвазия в Украйна фалшив

Белият дом отхвърли репортажа на CNN за телефонния диалог в четвъртък сред американския президент Джо Байдън и украинския му сътрудник Владимир Зеленски, като го назова „ изцяло подправен “.

„ Президентът Байдън сподели, че има огромна възможност руснаците да нахлуят в Украйна през февруари. Той към този момент е споделил това обществено и ние предизвестяваме за това от месеци. Репортажите за освен това или друго от това са изцяло подправени “, написа в Туитър Емили Хорн, представител на Съвета за национална сигурност, в четвъртък вечерта.

Тя отговаряше на туит на старшия сътрудник на CNN по националната сигурност Александър Маркуард, който цитираше своя сътрудник в Киев Матю Ченс.

„ Руската инвазия към този момент е съвсем сигурна, когато земята замръзне ", е споделил Байдън на Зеленски, съгласно почитан украински чиновник пред [Ченс].

Киев може да бъде „ разграбен “, съветските сили могат да се опитат да го окупират, „ приготви се за удар “, споделил сякаш Байдън съгласно този чиновник “, написа в Туитър Марквардт.

По " Водещият с Джейк Тапър " на CNN Чест цитира " украинския чиновник " онлайн в ефир.

„ Столицата Киев, този град тук, може да бъде „ разграбен “. Това е думата, която той [Байдън] явно е употребявал, съгласно този украински чиновник. [Може да бъде] разграбен от съветски сили “, сподели Ченс пред Тапър.

Ченс продължи да цитира това, което той назова „ много въздействаща имитация “ от диалога на Байдън-Зеленски, както му е разказано от анонимния украински чиновник.

„ Президентът Байдън [говореше] на украинския си сътрудник, че Украйна би трябвало да се приготви за удар. Доста строго предизвестие от водача на Съединени американски щати ", съобщи той.

Цитатът бързо беше подет от други издания, като Independent, Express и Daily Mail. Междувременно водещият на CNN Джим Скуто цитира Хорн, който споделя, че „ анонимни източници „ изпускат “ лъжи “ по отношение на диалога.

Говорителят на Зеленски Сергей Никифоров също отхвърли репортажите, цитиращи хипотетичния „ върховен украински чиновник “ като „ изцяло подправени “.

„ Точна информация може да се откри единствено в публични известия от украинска и американска страна “, сподели той.

Официално диалогът на Байдън-Зеленски в четвъртък следобяд мина добре, като двамата президенти разискаха настоящата военна и финансова помощ от Съединени американски щати за Украйна. Байдън удостовери поддръжката на Съединени американски щати за целостта и суверенитета на Украйна и е споделил на Зеленски, че Съединени американски щати и техните съдружници са подготвени да „ отговорят уверено, в случай че Русия в допълнение нахлуе в Украйна “, съгласно формалния доклад на Белия дом.

„ Байдън също е споделил на украинския си сътрудник, че американското посолство в Киев „ остава отворено и изцяло оперативно “, макар че някои членове на фамилиите на дипломати и чиновници бяха евакуирани тази седмица.

Двамата президенти означиха триумфа на договарянията в сряда в Париж, където Русия и Украйна се договориха по въпроса за опазване на прекратяването на огъня в противоречивия район Донбас и насрочиха друга среща в Берлин след две седмици.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР