Белият дом омаловажи проучването на CNN, което показва, че повечето

...
Белият дом омаловажи проучването на CNN, което показва, че повечето
Коментари Харесай

CNN: Американците са против повече помощ за Украйна, Белият дом не харесва това

Белият дом омаловажи изследването на CNN, което демонстрира, че множеството американци се опълчват на даването на в допълнение финансиране от Конгреса в поддръжка на Украйна за войната ѝ с Русия.

„ По време на тази война видяхме солидна поддръжка от американския народ, солидна поддръжка от Конгреса по двупартиен и двукамарен метод за продължение на поддръжката на Украйна и ние ще останем фокусирани върху това “, съобщи координаторът за стратегическите връзки на Съвета за национална сигурност Джон Кърби пред CNN по време на диалог с кореспонденти в сряда.

„ Това не е значимо единствено за народа на Украйна, само че е значимо за нашите европейски съдружници и сътрудници, изключително нашите съдружници в НАТО, като се има поради, че тези боеве са на прага на доста от тези съдружници в НАТО, “ съобщи Кърби и добави, че това е значимо и за „ националната сигурност на американския народ “.

„ Ако някои американци не усещат това или след това... мисля, че е значимо да запомним, че в случай че просто седим и оставим Путин да завоюва, ние му разрешаваме да вземе Украйна, къде ще спре по-късно? “ сподели Кърби.

Миналата седмица изследване на CNN сподели, че като цяло 55% от американците споделят, че Конгресът не би трябвало да позволява в допълнение финансиране в поддръжка на Украйна против 45%, които споделят, че Конгресът би трябвало да позволява такова финансиране. И 51% споделят, че Съединени американски щати към този момент са създали задоволително, с цел да оказват помощ на Украйна, до момента в който 48% споделят, че би трябвало да създадат повече. За съпоставяне, анкета, извършена в първите дни на съветската инвазия в края на февруари 2022 година, откри, че 62% считат, че Съединени американски щати би трябвало да създадат повече.

Партийните разделения също се разшириха, сочи изследването, като множеството демократи и републиканци в този момент са на противоположни страни по въпросите за ролята на Съединени американски щати в Украйна.

Коментарът идва, до момента в който администрацията на Байдън работи по искане за в допълнение финансиране за Украйна, което евентуално ще бъде готово за разглеждане от Конгреса до тази есен.

Шефът на армейското доставяне Дъг Буш сподели в понеделник, че детайлностите към момента би трябвало да бъдат избрани от Службата за ръководство и бюджет.

„ Но мисля, че ще имаме доста съществени причини и се надяваме да получим поддръжка от Конгреса за продължение на финансирането – по-специално за увеличение на производството на муниции и закупуване на муниции в поддръжка на Украйна “, сподели той.

По-рано CNN заяви, че Белият дом не възнамерява да изиска от Конгреса ново финансиране за Украйна преди края на фискалната година в края на септември, противопоставяйки чиновници на администрацията против някои законодатели и чиновници на Конгреса, които се притесняваха, че средствата може да свършат доникъде на лятото.

Този дефицит на финансиране наподобява не се е случил, значително тъй като Пентагонът преди този момент е надценил сумата, която е похарчил за оръжия за Украйна, с 6,2 милиарда $.

През декември Конгресът утвърди настояването на администрацията за спомагателни 48 милиарда $ за подкрепяне на въоръжаването на Украйна и битката с пандемията Covid-19, 36 милиарда от които бяха особено разпределени за Украйна. Допълнителното финансиране трябваше да продължи до 30 септември 2023 година

Лидерът на републиканското малцинство в Сената Мич Макконъл прикани в сряда за продължение на поддръжката за Украйна по време на събитие в Луисвил, Кентъки. Той отхвърли причините на републиканците в Камарата на представителите – и някои републиканци в Сената – че съветската експанзия в Украйна не е проблем за Съединени американски щати.

„ Хората считат, от ден на ден наподобява, че не би трябвало да вършим това. Е, позволете ми да стартира, като кажа, че не сме изгубили нито един американец в тази война “, сподели Макконъл. „ Повечето от парите, които харчим по отношение на Украйна, в действителност се харчат в Съединени американски щати, за попълване на оръжия, по-модерни оръжия. Така че в действителност наемаме хора тук и подобряваме личната си войска за това, което може да ни следва. ”

Той съответно отхвърли причини като тези на сенатор Джош Хоули, който сподели, че Съединени американски щати би трябвало да останат фокусирани върху противодействието на Китай и да разрешат на европейските народи да поддържат Украйна.

„ От време на време евентуално сте чували: „ Е, не е ли Китай по-голям проблем? “ Но всичко е взаимосвързано, тъй като това, което имате тук, е демократичният свят, единен против тази експанзия “, сподели Макконъл. „ В Азия има огромно безпокойствие. Мисля, че министър-председателят на Япония го сподели най-добре, когато сподели, „ в случай че желаете да изпратите известие на президента Си, победете руснаците в Украйна. “

Макконъл твърди, че администрацията на Байдън не реагира задоволително бързо, когато става въпрос за доставяне на украинските сили с оръжия и запаси.

„ Едно от недоволствата ми по отношение на администрацията на Байдън е, че президентът нормално не прави нещата задоволително бързо “, сподели той. „ Оръжията идват там по-късно, в сравнение с би трябвало, съгласно мен държанието му беше прекомерно нерешително. Като цяло той върви в вярната посока, само че не е задоволително бърз или задоволително ефикасен. “

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР