Белият дом обявява стартирането на американската програма CyberTrustmark, която ще

...
Белият дом обявява стартирането на американската програма CyberTrustmark, която ще
Коментари Харесай

Властите в САЩ въвеждат специален знак за кибербезопасни устройства


Белият дом афишира стартирането на американската стратегия CyberTrustmark, която ще маркира устройства с достъп до интернет със специфичен знак, в случай че дават отговор на нужните критерии за киберсигурност. Това заяви почитан представител на американската администрация на брифинг пред медиите. „ Белият дом ще разгласи старта на американската стратегия CyberTrustmark. Ние я стартираме дружно с Федералната комисия по връзките и участващите компании, които включват огромни производители на електроника и домашен уреди, като както и търговци на дребно, Amazon, Best Buy, Гугъл, Logitech. Всекидневно използваме устройства с достъп до интернет или Bluetooth за толкоз елементарни задания като конфигуриране на термостата и толкоз комплицирани като защита на домовете ни. Лошо предпазените кибер артикули могат да разрешат на нападателите да обхванат в американски домове и офиси, да откраднат данни и да причинят разстройства “, сподели служителят.

От октомври предходната година Белият дом работи с „ представители на промишлеността, университетските среди и държавното управление “ за създаване на национална стратегия за етикетиране на киберсигурни устройства, които дават отговор на изискванията за Интернет на нещата, „ или по-просто устройства, които могат свържете се с интернет или Bluetooth ". „ И от 18 юли ще стартираме да прилагаме в практиката тези месеци на работа, като обявим програмата US CyberTrustmark, което ще вдигне летвата за киберсигурност измежду необятно употребяваните устройства “, изясни служителят. „ Устройства като бебефони, камери за домашна сигурност, интелигентни уреди като фитнес гривни, тв приемници и хладилници, които дават отговор на условията на държавното управление на Съединени американски щати за киберсигурност, скоро ще получат знака за кибердоверие “, сподели представителят на администрацията.

Планира се през 2024 година програмата към този момент да работи и жителите на Съединени американски щати ще виждат гореспоменатата значка по време на покупки както в онлайн магазини, по този начин и реално Тази самодейност ще бъде осъществена на непринуден принцип – фирмите сами ще могат да решат дали желаят да аплайват за узаконяване на продукта и да получат особено етикетиране или не.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР