Белият дом обяви пакет от военна помощ за Украйна в

...
Белият дом обяви пакет от военна помощ за Украйна в
Коментари Харесай

Белият дом дава военна помощ за Украйна в размер на 300 милиона долара

Белият дом разгласи пакет от военна помощ за Украйна в размер на 300 милиона $, заяви USA Today.

Пакетът „ дава отговор на избрани незабавни потребности на Украйна “, само че не е за сметка на одобряването на нови средства от американския Конгрес, акцентира Джейк Съливан – съветникът на американския президент Джо Байдън по националната сигурност.

Пакетът от Белия дом ще включва още муниции, противовъздушни ракети и бронебойни оръжия, съгласно висши чиновници на защитата.

„ Народът на Украйна остана хладнокръвен против съперник, решен да ги унищожи “, сподели Джейк Съливан. Но „ те се нуждаят от нашата непрекъсната поддръжка и се нуждаеха незабавно от нея “.

Белият дом и Пентагонът предизвестяват, че защитата на Украйна отслабва под продължителния съветски напън. Последният спомагателен пакет за помощ за Украйна беше утвърден през декември 2022 година След нахлуването на Русия през февруари 2022 година Пентагонът даде към 30 милиарда $ военна помощ на Украйна.

Основният метод за даване на помощ е посредством прекачване на съоръжение и муниции на стойност милиарди от съществуващите ресурси на Пентагона.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР