Белият дом обяви, че ще продължи да осигурява на американските

...
Белият дом обяви, че ще продължи да осигурява на американските
Коментари Харесай

На война с Омикрон: Белият дом обяви за приоритет поставянето на бустерни дози на всички американци

Белият дом разгласи, че ще продължи да обезпечава на американските жители елементарен достъп до ваксини, лекувания и проби за Коронавирус , с цел да се ограничи бързото разпространяване на подварианта ВА.5 на Омикрон, виновен за по-голямата част от актуалните случаи на болестта в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Властите изложиха своята тактика за справяне с подварианта, като обявиха, че има признаци той да е по-добър в избягването на имунитета, в сравнение с предходни инфекции.

Приоритети на американските управляващи ще бъдат слагането на бустерни дози от COVID имунизацията на всички жители , обезпечаването на необятен достъп до домашни проби и висококачествени маски, както и подкрепяне на хора, които са с отслабена имунна система.

" Тези принадлежности - даже в изискванията на ВА.5 - служат за попречване на тежко заболяване, те целят да държат хората отвън лечебните заведения и да избавят човешки живот, ние можем да предотвратим съвсем всяка гибел, обвързвана с Ковид-19 посредством тях ", означи в изказване Белият дом.

В момента подвариантите ВА.5 и ВА.4 на Омикрон съставляват до 80 % от случаите в цялата страна , като подвариантът ВА.5 е виновен за по-голямата част от тях, излиза наяве от изказването.

Широкото разпространяване и циркулацията на подварианта ВА.5 евентуално ще докара до нарастване на случаите през идващите седмици, предвижда Белият дом.

Американската Агенцията за надзор на храните и медикаментите предложи производителите на Коронавирус ваксини да трансформират формулата на бустерни си дози от есента, с цел да могат да се оправят по-добре с подвариантите ВА.4 и ВА.5 на Омикрон.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР