Белият дом обяви, че е готов да отговори светкавично на

...
Белият дом обяви, че е готов да отговори светкавично на
Коментари Харесай

САЩ спира инвестициите в признатите от Путин републики. Бeлият дом е готов и със санкциите срещу Русия

Белият дом разгласи, че е подготвен да отговори стремително на решението на съветския президент Владимир Путин да признае независимостта на Донецката и Луганската република, предават международните организации. Това означав, че Съединени американски щати са подготвени със глобите против Руската федерация.

Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки съобщи, че президентът Джо Байдън ще подпише изпълнителна заповед, която ще забрани нови вложения, търговия и финансиране от страна на Съединени американски щати на хора от или в така наречен райони Донецка национална република и Луганска национална република в Украйна.
 Съединени американски щати с проект по какъв начин да ударят съветската стопанска система, в случай че Русия нахлуе в Украйна
Съединени американски щати с проект по какъв начин да ударят съветската стопанска система, в случай че Русия нахлуе в Украйна

Американската администрация се цели във финансовото сърце на съперника си

" Н сме ясни - тези ограничения са обособени и биха били допълнение към бързите и тежки стопански наказания, които подготвяхме в съгласуваност със съдружници и сътрудници, в случай че Русия в допълнение нахлуе в Украйна ", написа Псаки в изказване.

Държавният департамент и Министерството на финансите на Съединени американски щати скоро ще споделят още детайлности за дейностите на администрацията на Джо Байдън.

Решението на Путин да признае ДНР и ЛНР, отделилите се региони в Донбас, стана ясно от едночасовото телевизионно послание на президента нощес. Освен Съединени американски щати, европейските водачи също осъдиха стореното от Владимир Путин и насочиха нови закани в отговор на " очевидното нарушаване на интернационалното право ".

Представител на Белия дом разяснява пред американските медии, че през вчерашния ден Джо Байдън е приказвал с украинския президент Владимир Зеленски в продължение на 40 минути.

След диалога си с него американският президент е приказвал и с френския си сътрудник Еманюел Макрон, както и с немския канцлер Олаф Шолц.

Припомняме, че през вчерашния ден Reuters цитира свои източници, съгласно които Съединени американски щати се готви да употребява най-мощния си инструмент против самостоятелни съветски жители и компании, като ги сложи в листата на " особено избрани жители ".

По този метод дейно ще се ограничи достъпа на тези хора до американската банкова система, ще им бъдат неразрешени всевъзможни търговски връзки с американци, а също така ще им бъдат замразени и наличните им активи в страната.
 Украйна сподели какъв брой й костват
Украйна сподели какъв брой й костват " слуховете " за нахлуване от Русия

Има и умозрителен напън върху финансовите пазари, който блокира кредитирането, оказва напън върху валутния курс
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР