Белият дом обмисля вдигане на ограниченията за влизане в Съединените

...
Белият дом обмисля вдигане на ограниченията за влизане в Съединените
Коментари Харесай

Белият дом обмисля сваляне на Covid ограниченията за влизане на европейци

Белият дом обмисля повдигане на рестриктивните мерки за влизане в Съединените щати на хора, идващи от 26-те европейски страни от Шенгенското пространство за свободно придвижване плюс Англия, Ирландия и Бразилия, съобщи Ройтерс, като се базира на представители на американските управляващи и на самолетни компании.

Администрацията на президента Доналд Тръмп наложи рестрикциите поради пандемията от ковид. Те важат за по-голямата част от хората, които не са жители на Съединени американски щати и са обитавали във въпросните 29 страни през последните 14 дни. Прави се изключение за някои категории като здравни и филантропични служащи, чиновници от региона на националната сигурност, бизнес водачи, учени, студенти, публицисти.

Планът към този момент е получил поддръжката на работната група към Белия дом за ковид, здравните управляващи и разнообразни федерални организации. Президентът на Съединени американски щати, чийто мандат завършва през януари, обаче не е взел дефинитивно решение и няма график за повдигане на рестриктивните мерки.

Много чиновници на администрацията на Тръмп считат, че рестриктивните мерки са безсмислени, защото по този начин или другояче възбраната за влизане в Съединените щати не важи за жителите на множеството страни по света. Освен това повдигането на рестриктивните мерки, споделят те, ще помогне на изпитващите усложнения американски самолетни компании, които регистрират понижаване на броя на пасажерите на трансграничните полети със 70 %.

Потенциална спънка обаче е това, че множеството европейски страни към този момент не плануват да анулират възбраната за влизане на американци на своя територия. Друг проблем са високите нива на разпространяване на болестта в Европа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР