Белият дом не планира да последва примера на Великобритания и

...
Белият дом не планира да последва примера на Великобритания и
Коментари Харесай

Политико: Белият дом не планира да изпрати ракети с голям обсег в Украйна

Белият дом не възнамерява да последва образеца на Англия и да изпрати ракети с огромен обхват на Украйна, написа  . По-рано вестник “Вашингтон пост “  съобщи, че Лондон обмисля изпращането на ракети с обхват до 300 км към Киев, само че дефинитивно решение по този въпрос към момента не е взето.

Британският външен министър Джеймс Клевърли отхвърли да разяснява изявленията по време на взаимна конференция с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън през вчерашния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

Такива характерности имат американските ракетни системи ATACMS, които Вашингтон отхвърля да трансферира на Украйна. Един американски чиновник сподели пред кореспонденти, че " политиката за ATACMS не се е трансформирала ".

Според него Съединени американски щати ще продължат да доставят на Украйна средства за противовъздушна защита, муниции и бронирана техника.

Според “Политико ” има също опасения, че Съединени американски щати нямат задоволително ATACMS в своя боеприпас.

„ От военна позиция имаме относително малко ATACMS и би трябвало да сме сигурни, че поддържаме личните си ресурси от муниции “, сподели ръководителят на Обединения комитет на шеф щабовете Марк Мили пред “Дифенс уан ” през март.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР