Белият дом казва, че тригодишно американче, чиито родители са били

...
Белият дом казва, че тригодишно американче, чиито родители са били
Коментари Харесай

Малко дете сред американски заложници в Газа - Белият дом

Белият дом споделя, че тригодишно американче, чиито родители са били убити от Хамас, е измежду заложниците в Газа.

Президентът Джо Байдън повдигна въпроса за заложниците, в това число дребното дете, в диалог с амира Шейх Тамим Бин Хамад ал-Тани от Катар в неделя.

Това идва, когато Белият дом споделя, че не престават „ незабавните “ старания за освобождение на заложници, взети след офанзивата на Хамас на 7 октомври.

Съединени американски щати споделят, че 10 американци към момента са в неопределеност след нападението.

Според Прочетете диалога сред господин Байдън и шейх Тамим, оповестен от Белия дом, президентът „ осъди недвусмислено задържането на заложници от Хамас, в това число доста дребни деца, едно от които е тригодишно дете, което е американски жител “.

И двамата водачи споделиха, че „ всички заложници би трябвало да бъдат освободени без в допълнение закъснение “.

Катар изигра значима роля в напъните за освобождение на двама заложници от Съединени американски щати, които бяха отвлечени при смъртоносната офанзива на Хамас против Израел предишния месец, и е в центъра на продължаващите старания.

Майка и щерка Джудит и Натали Раанан от Чикаго бяха освободени в края на октомври, двама от четиримата заложници, които бяха освободени. Пети е избавен от израелските сили.

Израелските отбранителни сили по-рано споделиха, че измежду заложниците има 20 деца и сред 10 и 20 души на възраст над 60 години.

В неделя съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан сподели пред политическата стратегия на CBS Face the Nation, че дейни договаряния за освобождение на заложници са " в ход сред Израел и Катар, който комуникира с Хамас, и Съединените щати са забъркани в тези полемики, доста участващ в тези полемики “.

„ Работим интензивно, с цел да подсигуряваме безвредното завръщане на всеки американец, държан за пленник, и на всеки различен човек, държан за пленник от Хамас “, сподели той.

Главният консултант на президента Байдън за Близкия изток Брет Макгърк пътува до Израел и други страни в района, в това число Саудитска Арабия и Катар, тази седмица, с цел да работи по освобождението на Съединени американски щати заложници.

Г-н Съливан сподели пред ABC News, че девет американски жители и един непрекъснато пребиваващ сега са в неопределеност.

Очаква се тази седмица той да се срещне с членовете на фамилиите на американските заложници.

CBS заяви в неделя, че двама американски чиновници са споделили на мрежата, че една от главните спънки в актуалните договаряния е фактът, че Хамас към момента не е показал лист на имената на тези, които държи или би могъл да освободи. Други групи в района, в това число Ислямски джихад, също имат пленници.

Израел стартира да нанася удари по Газа след офанзивите на Хамас преди месец, при които бяха убити 1200 души и повече от 240 взети за заложници.

Управляваното от Хамас министерство на опазването на здравето споделя, че повече от 11 000 души са били убити в Газа от този момент - от които над 4 500 са били деца.

Г-н Байдън и шейх Тамим също разискаха нуждата от отбрана на цивилните и доставката на филантропична помощ на територията.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР